Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretiyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de faaliyet göstererek toplam 90 kuyudan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Bu üretilen gaz, bölgedeki yaklaşık 60 sanayi tesisine ulaştırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük üretim miktarını 250 bin metreküpe yükseltme hedefiyle yola çıkarken, yıllık toplam üretim miktarını da yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkartmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’ndeki sahalarında yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Furat, “Trakya’da 40 yıldır faaliyet gösteren şirketimiz olarak, Karadeniz Mahallesi’nde sondaj faaliyetlerine devam ediyoruz. Burada hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük 20 bin metreküp doğal gaz üretmek. Bu miktar, yaklaşık 8-9 bin konutun günlük gaz tüketimine denk gelmektedir. Halihazırdaki günlük 200 bin metreküplük üretimimiz ile şu anda 80 bin konutun gaz ihtiyacını karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Furat, 2025 yılı için planladıkları sondaj programının 4 kuyudan oluştuğunu belirterek, gelecek aylarda bu program kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını dile getiren Furat, “Ülkemizin doğal gaz ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi devlet kuruluşlarının yerli üretimleriyle zaten karşılanıyor. Trakya bölgesi, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin yapıldığı stratejik bir konuma sahiptir. Avrupa’ya açılan önemli bir geçiş noktası olması ve bölgeden geçen boru hatları, Tekirdağ’ı ve Trakya’yı enerji sektörü için kritik bir bölge haline getirmektedir.” şeklinde konuştu.

TBNG Teknik Müdürü Gürkan Karakaya ise Trakya’nın önemli bir doğal gaz üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bölgedeki çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Karakaya, “Trakya’da derin noktalarda bulunan potansiyel kaya gazı rezervlerinin doğal gaz üretimi için büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu rezervleri aktif hale getirmek adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Derin noktalardaki kaya gazı üretimi, bazı teknik zorlukları beraberinde getirse de, ilerleyen teknoloji ve yeni ekipmanlarla bu sorunların üstesinden gelebilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Tatil sezonu öncesi rezervasyon yapacaklar dikkat! Uyarı geldi

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

Sağlık turizmine yeni ayar

Gelişmiş sağlık altyapısı, uzman kadroları ve fiyat avantajıyla sağlık turizminde küresel anlamda adından söz ettiren Türkiye, bu alanda yeni bir düzenlemeyi devreye aldı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

ABD’de petrol sondajında sınırlı artış

ABD’de petrol sondaj kulelerinin sayısı bu hafta 2 artarak 483’e çıktı. Son bir yılda kule sayısı 23 azaldı. Brent petrol haftayı 66,87 dolardan tamamlarken, WTI tipi ham petrol 63 dolar seviyesinde kapandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir