Deprem gecelerinde araçta uyuyanlar dikkat! Hayati tehlike taşıyor

Motoru Çalışır Halde Araçta Uyumak Karbonmonoksit Zehirlenmesine Davetiye Çıkarabilir!

Güvenli Sürüş Uzmanı Erhan Arıkan, park halinde motoru çalışan araçta uyumanın karbonmonoksit zehirlenmesi riski taşıdığını belirtiyor. Egzoz sistemindeki kaçaklar, aracın iç yapısı ve havalandırma sistemi aracılığıyla egzoz gazının içeri sızabileceğini söyleyen Arıkan, bu gazın renksiz ve kokusuz olması nedeniyle fark edilmeden etkisini gösterebileceğini ve maalesef ölümle sonuçlanabileceğini hatırlatıyor.

Motor çalışırken kalorifer veya klimanın açık olmasının egzoz gazı üretimini artırabileceğine dikkat çeken Arıkan, aracın park edildiği yerin yapısı, ters rüzgarlar ve çalışma süresi gibi faktörlerin gazın araç içine dolmasını hızlandırabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, Arıkan, “Lütfen motoru çalışır halde bırakılmış araçların içinde uyumayın. Hem kendinizin hem de sevdiklerinizin hayatını tehlikeye atmayın” diyor.

Deprem Anında Araç Hazırlığı Önemli!

Güvenli Sürüş Uzmanı Erhan Arıkan, yalnızca uyku güvenliği konusunda değil, araçların da olası afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtiyor. Arıkan, araç sahiplerine deprem çantasının araçlarda da bulunması gerektiğini hatırlatıyor. Deprem anında kullanılabilecek malzemeler arasında ise kapalı şişe su, paketli gıdalar, ilk yardım çantası, el feneri, radyo ve yedek pil, battaniye veya uyku tulumu, yedek telefon şarj cihazı veya powerbank, araç tipi yangın söndürücü, temel el aletleri ve evcil hayvanlar için mama gibi malzemeler bulunuyor.

Araç Depo Doluluğuna Dikkat!

Yakıt deposunun her zaman dolu tutulmasının önemine de değinen Arıkan, “Deprem anında yaşanacak elektrik kesintileri nedeniyle akaryakıt istasyonlarının pompaları çalışmayabilir. Bu durum da yakıt almanızı imkânsız hale getirebilir. Ayrıca istasyonlardaki yoğunluk, size ciddi zaman kaybettirebilir ve hareket kabiliyetinizi sınırlayabilir. Bu nedenle deponuzu her zaman dolu tutun ve yarımın altına düşmeden mutlaka doldurun” önerisinde bulunuyor.

Related Posts

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor

Samsun’da 83 yaşındaki hastaya kornea nakli

Samsun’da 83 yaşındaki hastaya kornea nakli