İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında sosyal medya üzerinden bilgi verdi. Kalibaf, görüşmede ABD ile olası bir savaş sona erdirme anlaşmasının, yalnızca Lübnan’a değil, bölgedeki tüm cephelere saldırıları durdurma hedefini de içereceğini vurguladı.
İsrail’in Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırıları dikkatle izlediklerini ifade eden Kalibaf, bu saldırıların sürmesi halinde müzakereleri durdurmakla kalmayacaklarını, ayrıca İsrail karşısında da duracaklarını belirtti. “Lübnan’ın her noktasında ve özellikle güneyinde kalıcı bir ateşkes sağlanması hususunda kararlıyız.” diyerek, İran’ın Lübnan’a olan desteğini yineledi.
Berri ise, İran’ın Lübnan konusundaki tutumunu asla unutmayacaklarını dile getirerek, işbirliklerinin önemine dikkat çekti. Bu görüşme, iki ülke arasındaki dayanışmanın ve işbirliğinin güçlendiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
