Yapay Zeka Destekli Deprem Risk Analizi Sistemi Türkiye’de Aktif Olacak

Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi Tanıtıldı

YAPI Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şubesi tarafından geliştirilen, bölge halkının oturdukları binaların deprem risk durumunu değerlendirmeleri amacıyla hazırlanan ‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ tanıtıldı. Bu sistem 1 Şubat itibarıyla Türkiye genelinde faaliyete geçecek ve sadece 24 dakikada detaylı bir rapor sunabilecek.

Bursa’da Gerçekleştirilen Tanıtım Toplantısında Açıklamalar Yapıldı

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şubesi, ‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ni Bursa Akademik Odalar Birliği’nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Toplantıda konuşan Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık, Marmara Bölgesi’nin yüksek deprem riskine dikkat çekerek, bölgenin nüfus yoğunluğu ve ekonomik önemi nedeniyle olası bir depremin ciddi zararlara yol açabileceğini vurguladı.

Işık, Marmara Bölgesi’nde deprem riskinin önemine değinerek, “Türkiye’nin nüfusunun büyük bir kısmı Marmara Bölgesi’nde yaşıyor. Bu bölgede birçok aktif fay hattı bulunmaktadır. Gelecekte büyük bir Marmara depremi yaşanabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bu nedenle bilim ve teknoloji kullanarak çözümler üretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Projenin 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Işık, Van, Elazığ, İzmir ve 6 Şubat depremlerinde saha incelemeleri yapan ekipler arasında yer aldıklarını aktardı. Yapılan çalışmalar sonucunda 100’e yakın inşaat mühendisi ve akademisyenin katkısıyla bir algoritma geliştirildiğini belirten Işık, vatandaşların kolayca anlayabileceği bir yapı oluşturulduğunu ifade etti.

Çevrimiçi Risk Analizi İçin Kolay ve Hızlı Çözüm

‘Yapay Zeka Destekli Yapı Deprem Risk Analizi Sistemi’ kullanıcıların binalarının risk analizini sadece birkaç adımda gerçekleştirebilecekleri bir platform sunuyor. Kullanıcılar, basit soruları yanıtlayarak, yapay zeka destekli analiz sonuçlarını hızlıca alabilecekler. Sistem, bina özellikleri, yapı malzemeleri, zemin yapıları gibi faktörleri değerlendirerek detaylı bir analiz sunmaktadır. Kullanıcılar, oturdukları binanın adresini girdikten sonra, bina ve çevresindeki risk faktörlerini öğrenebilecekler.

Sistemin 1 Şubat itibarıyla Türkiye genelinde aktif olacağını belirten Işık, sürekli güncellenerek geliştirileceğini ve uzman ekipler tarafından sürekli denetim altında tutulacağını ifade etti. Bu sayede yanıltıcı bilgilerle karşılaşmanın önüne geçileceğini ve halkın güvenliğinin sağlanacağını dile getirdi. Ayrıca, sistemle ilgili kullanıcı dostu özelliklerin devam edeceğini ve ihtiyaç duyulması halinde güncellemelerin yapılacağını söyledi.

Related Posts

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Husilerden İsrail’e füze saldırısı: Hava savunma sistemleri devreye girdi

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan bir füzenin ve ülkenin farklı bölgelerinde uyarı sirenlerinin çalmasına neden olduğunu bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, füzenin hava kuvvetleri tarafından engellendiği kaydedildi.

Trump duyurdu: İsrail 60 günlük ateşkes önerisini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in 60 günlük geçici ateşkes önerisini kabul ettiğini ve Katar ile Mısır’ın Hamas’a nihai teklifi ileteceğini açıkladı. Trump, “Savaşı sona erdirmek için tüm taraflarla çalışacağız” dedi.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

Çatlaklara veda edeceksiniz! Sürdürülebilir inşaatın yeni yıldızı

Texas A&M Üniversitesi’nden Dr. Congrui Grace Jin liderliğinde geliştirilen bu yenilikçi malzeme, çatlaklarını kendi kendine onararak yapıların ömrünü uzatıyor ve bakım maliyetlerini dramatik bir şekilde düşürdü. Doğadan ilham alan bu teknoloji …