Trump açıkladı: Venezuela bu gelirle sadece ABD ürünleri satın alacak

Trump: Venezuela, ABD ile Yeni Petrol Anlaşması Yapacak

ABD Başkanı Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda Venezuela’nın, ABD ile yapacakları yeni petrol anlaşması kapsamında Amerikan yapımı ürünler satın alacağını belirtti.

Trump, “Venezuela’nın, yeni petrol anlaşmamızdan elde edeceği parayla, yalnızca Amerikan yapımı ürünler satın alacağını az önce öğrendim.” dedi.

Amerikan tarım ürünleri, Amerikan yapımı ilaçlar, tıbbi cihazlar ve enerji tesisleri için ekipmanların Venezuela tarafından alınacağını belirten Trump, “Venezuela, ABD ile ana ortağı olarak iş yapmayı taahhüt ediyor.” açıklamasında bulundu.

Trump, bu adımın Venezuela halkı ve ABD için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Bu, akıllıca bir seçim.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun alıkonulması sonrasında kurulan geçici yönetimin ABD’ye 30 ila 50 milyon varil petrol teslim edeceğini duyuran Trump, bu anlaşmanın Venezuela ile yapılan bir anlaşma olduğunu belirtmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD hükümetinin Venezuela petrollerini dünya pazarında satmaya başladığını ve elde edilen gelirlerin ABD kontrolündeki hesaplarda toplanacağını belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir