Ticaret Bakanlığı’ndan ‘cayma hakkı’ açıklaması

İnternetten Alışverişte Cayma Hakkı Hala Geçerli!

1 Ocak’ta yürürlüğe giren yeni yönetmelikle, internet üzerinden satılan cep telefonu, akıllı saat, tablet, bilgisayar ve motosiklet gibi ürünler için cayma hakkının kaldırıldığı yönündeki iddialar asılsız çıktı. Ticaret Bakanlığı, bu haberlere açıklık getirdi.

Medyada yer alan, “Kullanıcılar bu kategorideki ürünleri beğenmezlerse iade edemeyecek” şeklindeki haberler üzerine Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yaparak durumu açıklığa kavuşturdu.

Ticaret Bakanlığı, belirli internet alışverişlerinde cayma hakkının kaldırıldığı iddialarının zaman zaman gündeme geldiğini ancak gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakanlık, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Söz konusu ürünlerde cayma hakkına ilişkin değişiklik maddelerinin uygulanması, 10.08.2024 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Yönetmelik gereği, 01.01.2026 tarihine kadar ertelenmiştir.”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yeni yönetmeliğin bazı ürünlerde iade hakkını kaldırdığını belirterek, “Bir telefon siparişi verdiniz ve oyuncak bir telefon geldi. Bu durumda iade şansınız yok” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Akaryakıt devi krize dayanamadı! Hisselerini sattı

29 ilde şubeleri olan Euroil akaryakıt firması hisselerinin yüzde 20’sini devretti. Devir işlemi 120 milyon TL karşılığında tamamlandı

Yargıtay’dan kiracıyı evden çıkarmak için sayaçları söken emlakçı için karar!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kiracıyı tahliyeye zorlamak için elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarını söken emlakçıya “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!

TMSF, iki markayı satışa çıkardı

TMSF, iki markayı satışa çıkardı

Türkiye Emekliler Derneği’nden 3 Temmuz öncesi kritik çağrı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “hükümetten öncelikle emeklilere 3 Temmuz’da açıklanacak olan TÜFE rakamlarının üzerine seyyanen bir zam uygulanmasını, en düşük aylığın da açlık sınırı seviyesinin üzerine çekilmesini …

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiriyor: Yargıtaydan “tahliye taahhütnamesi” kararı

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, ev sahibi ile tahliye anlaşmazlığında, kira sözleşmesinden bir gün sonra imzalanan tahliye taahhütnamesinin, kiracının serbest iradesinin ürünü olduğuna hükmetti.