Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımını Zorunlu Hale Getiriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. Taslak, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve belge düzenine uyumun artırılmasını hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taksicilerin taksimetrelerle bağlantılı olarak yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale getirilecek.

Yeni düzenlemeyle, taksicilerin 31 Aralık’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı teknik özelliklere sahip ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması gerekecek.

Yeni mükellef tesis edilmesi veya taksimetrelerin değiştirilmesi durumunda, en geç 30 gün içinde onaylı cihaz kullanımı başlayacak.

Belirlenen süre içinde yolcu taşımacılığına başlanması durumunda da onaylı cihazın kullanılması zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar faaliyete geçen taksiciler de taksimetre ile bağlantılı cihazları kullanmaya başlayacak.

Taksimetrelere ilişkin teknik incelemeler TÜBİTAK tarafından yapılacak ve GİB tarafından belirlenen esaslara uygun olacak.

Cihazların Teknik Özellikleri

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, taksimetrenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak işlem yapacak ve ücret hesaplamasını tamamlayacak.

Cihazlar taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak ve tutar bilgisi otomatik olarak cihaza geçecek.

Related Posts

Gözler Merkez Bankası’nda: 250 baz puan indirim bekleniyor

Gözler Merkez Bankası’nda: 250 baz puan indirim bekleniyor

Dolar euro kaç TL oldu?

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar bu haftayı da yüksek kapatıyor. Alım-satım …

Akaryakıt devi krize dayanamadı! Hisselerini sattı

29 ilde şubeleri olan Euroil akaryakıt firması hisselerinin yüzde 20’sini devretti. Devir işlemi 120 milyon TL karşılığında tamamlandı

Yargıtay’dan kiracıyı evden çıkarmak için sayaçları söken emlakçı için karar!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kiracıyı tahliyeye zorlamak için elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarını söken emlakçıya “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!

TMSF, iki markayı satışa çıkardı

TMSF, iki markayı satışa çıkardı