Suriye’deki geçici yönetimden ‘hükümet’ açıklaması: Tüm bileşenleri kapsayacak

Suriye’de Geçiş Hükümeti Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan’ı Ziyaret Etti

Heyet Tahrir Şam (HTŞ) önderliğindeki grupların Şam’ın kontrolünü ele geçirmesinin ardından Suriye’de geçiş hükümetinin Dışişleri Bakanı olan Esaad Hasan Şeybani, yurtdışındaki ilk ziyaretini Suudi Arabistan’a gerçekleştirdi. Şeybani, Suudi Arabistan temasları hakkında X (eski adıyla Twitter) hesabından açıklamalarda bulundu ve Suriye’de kurulacak hükümetin tüm bileşenleri kapsayacağını vurguladı.

‘Ulusal Vizyonumuzu Suudi Arabistan’a Aktardık’

Şeybani, Suudi Arabistan Krallığına yaptıkları ziyaret için sıcak karşılamalarından dolayı teşekkürlerini ileterek, “Ziyaretimizde, Suriye’nin tüm bileşenlerini içeren, katılıma dayalı bir hükümet oluşturma, yatırım fırsatlarını artırma, stratejik ortaklıklar kurma ve ekonomik kalkınmayı destekleme vizyonumuzu ilettik” dedi.

Politik açıdan ise, Şeybani, Suriye’nin bölgesel istikrarı destekleyen rolü ve Arap ülkeleriyle ortak politikalar geliştirme gerekliliğine vurgu yaptı. Suudi Arabistan’ın da Suriye halkına ve yeni yönetimine destek olacağını belirttiğini aktaran Şeybani, ülkenin rönesansına katkı sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan Yapılan Açıklama

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan’ın Suriye’deki geçiş hükümetinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede, ülkenin güven ve istikrarını destekleyecek adımların ele alındığı ve Suudi Arabistan’ın Suriye’nin egemenliğine saygı duyduğu vurgulandı. Ayrıca, Suriye’de güvenlik, istikrarın yanı sıra Arap-İslam dünyasındaki konumunun geri kazanılması konuları görüşüldü.

Suriye’deki geçici hükümet yetkilileri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine Riyad’a giderek, Suriye’nin geleceği ve bölgedeki durumu ele aldılar.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

Heyelanda çocukları ve eşini kaybetmişti: Yaralı anneden yürek yakan sözler

Samsun’da Çiğdem Kaya, heyelan sonucu yaşamlarını yitiren 2 kızı ve eşinin mezarını ziyaret ederek gözyaşı döktü.

Valinin oğlundan tepki çeken paylaşım: Sicil numaranı alayım

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin oğlu Tarık Çiftçi’ye ait olduğu öne sürülen paylaşımlar, sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepki çeken içerikler kısa sürede gündeme oturdu.

IMF, Pakistan’a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, Pakistan için yaklaşık 7 milyar dolarlık kredi programının ilk incelemesini tamamlarken, ülkenin yaklaşık 1 milyar dolarlık kaynağa erişimine izin verdi. IMF’den yapılan açıklamada, Pakistan’ın …

Özel’e isim vermeden ‘geçmiş olsun’ diyen Bahçeli’ye MHP’li isimden övgü

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ‘bir siyasi kurumun yöneticisi’ olarak tanımlamasını MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya üzerinden övdü.

Muhtara kurşun yağdırdılar: Soruşturma başlatıldı!

Elazığ’da uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan muhtar Hacı Mehmet Özdemir, hastaneye kaldırıldı. Kaçan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir