SOHR: Esad destekçilerine yönelik operasyonlarda 300 kişi gözaltına alındı

Suriye’de HTŞ Esad Destekçilerine Karşı Operasyonlar Düzenledi, 300 Kişi Gözaltına Alındı

Suriye’de Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) Beşar Esad destekçilerine yönelik düzenlediği operasyonlarda 300 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü. Yeni yönetime bağlı güvenlik güçlerinin 26 Aralık’ta Esad destekçilerine karşı başlattığı operasyonlar sonucunda 300 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) Başkanı Rami Abdel Rahman, “Bir haftadan kısa bir süre içinde Şam ve banliyölerinin yanı sıra Humus, Hama, Tartus, Lazkiye ve hatta Deyr el Zor’da yaklaşık 300 kişi gözaltına alındı” dedi.

Gözaltına alınanlar arasında muhbirler, Esad destekçi milisler ve eski askerlerin yer aldığı kaydedildi.

Rahman, Sednaya Hapishanesi’ndeki yargısız infazların ardından binlerce ölüm cezasına imza attığı bildirilen General Muhammed Kanjo Hasan dışında önde gelen başka bir ismin gözaltına alınmadığını bildirdi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

NASA’dan dikkat çeken İran açıklaması

NASA’nın LANCE/FIRMS sistemine bağlı termal uydular, ABD’nin bu sabah İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine düzenlediği hava saldırıları sonrası bu bölgelerde ısı artışları olduğunu ortaya koydu.

15 göçmen kaçakçısı yakalandı

Ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlediğimiz denetimlerde 15 göçmen kaçakçısı yakalandı.

İran’a iki hafta süre verdim

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’a müdahalesi için “Belki gerek kalmayacak” derken, olası müdahale için de İran’a en fazla iki hafta süre verdiğini belirtti.

Erdoğan’dan Çin, Hollanda ve Belçika dahil çok sayıda büyükelçi ataması

Erdoğan’dan Çin, Hollanda ve Belçika dahil çok sayıda büyükelçi ataması

İranlılar İsrail’e meydan okudu: Böylesi görülmedi

İsrail Savunma Bakanı İsrail Katz, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve bazı askeri yetkililerle görüşmesinin ardından açıklamada bulundu. Katz, “İran’ın başkenti Tahran’dan nüfusun toplu olarak tahliye edilmesi gerektiğini” söyleyerek İran’a …

Kız arkadaşına sarılırken arkadaki kızı taciz etti!

Sosyal medyada gündem olan görüntülerdeki bir erkek kız arkadaşı olduğu iddia edilen kadınla sarılırken aynı anda arkasındaki kadını taciz etti. Durum fark edilince çevredeki insanlar tarafından kameraya kaydedildi