Sinemada Trump hamlesi: Vergi ile tehdit etti

Trump: Amerika’daki Film Endüstrisi Hızla Ölüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Amerika’daki film endüstrisinin çok hızlı bir şekilde “öldüğünü” belirtti. Diğer ülkelerin film yapımcılarını ve stüdyolarını ABD’den uzaklaştırmak için her türlü teşviki sunduğuna işaret eden Trump, “Hollywood ve ABD içindeki birçok bölge adeta harap oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Ani bir çöküş yaşandığını öne süren Trump, bu durumun diğer ülkelerin kasıtlı bir çabası olduğunu ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca, bu durumun bir mesaj ve propaganda amacı taşıdığını belirtti.

ABD Başkanı, “Bu nedenle Ticaret Bakanlığına ve ABD Ticaret Temsilciliğine, yabancı ülkelerin filmlerine yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi veriyorum. Filmlerin yeniden Amerika’da yapılmasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in adı orada yaşatılacak

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in adı, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir caddeye verilecek.

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Aile hekimliklerinde yeni dönem başlıyor

Sağlık Bakanlığı, aile hekimliği sisteminde yarından itibaren başlatılacak yeni uygulamayla, aile hekimine kayıtlı olduğu il ile ikametleri farklı olan vatandaşların aile hekimliği kayıtlarını, otomatik olarak ikamet ettikleri adrese taşıyacak.

Hint basını öne sürdü: Hindistan, Chenab Nehri’nden Pakistan’a su akışını kesti

Hint basınına göre Hindistan, Chenab Nehri üzerindeki Baglihar Barajı’ndan Pakistan’a su akışının durdurulduğu iddia edildi.

Belgesel yayınlandı: Putin’in 25 yılı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 25 yıllık iktidarı dönemindeki önemli olayların ve Kremlin Sarayı’nda yaşadığı daireden görüntülerin yer aldığı bir belgesel yayımlandı.

İtirafçı Murat Abbas’ın ifadesindeki büyük çelişki

İBB soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanıp ev hapsi cezası alan Murat Abbas’ın hakimlik sorgusu ortaya çıktı. Abbas’ın 23 Mart’taki hakimlik sorgusuyla 18 Nisan’daki ifadeleri arasında büyük çelişkilerin olduğu görülüyor…

Son Dakika… CHP lideri Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresi uzatıldı

Son Dakika Haberi… CHP Lideri Özgür Özel’e AKM’deki protokol kapısından çıkarken yumruklu saldırı gerçekleştiren saldırgan Selçuk Tengioğlu’nun gözaltı süresinin bir gün uzatılmasına karar verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir