Netanyahu’ya prostat kanseri teşhisi konulmasından sonra ameliyat olacağı için “yolsuzluk” davasında ifade vermesi ertelendi

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Yolsuzluk Davası İfadesi Prostat Ameliyatı Nedeniyle Ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “yolsuzluk” davasındaki ifadesini prostat ameliyatı olacağı sebebiyle veremeyecek. Başbakanlık Ofisi, Netanyahu’nun “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle bugün ameliyat olacağını ve birkaç gün hastanede kalacağını duyurdu.

Netanyahu’nun Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konulduktan sonra ameliyat olacağı belirtildi. 75 yaşındaki Netanyahu, Hadassah Hastanesi’nde muayene edilmiş ve “prostatının iyi huylu büyümesinden kaynaklanan” bir enfeksiyon teşhisi konmuş. Birkaç gün boyunca antibiyotiklerle tedavi edilen Netanyahu’nun avukatı Amit Hadad, ameliyattan sonra birkaç gün daha hastanede kalacağını söyledi. Bu sebeple avukat, Netanyahu’nun adının karıştığı yolsuzluk davasında bu hafta alınması planlanan ifadesinin iptalini talep etti ve başsavcılık bu talebi bugün onayladı. Mahkeme, duruşmaların “önümüzdeki hafta, 6 Ocak Pazartesi günü yeniden başlamasının beklendiğini” ekledi.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin, Netanyahu’nun istirahat halindeyken geçici başbakan olarak görev yapacak. Savunma Bakanı Israel Katz ise siyasi güvenlik kabinesinin başkanı olacak. (ANKA)

Related Posts

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Kum fırtınası can aldı! 11 ölü

Irak ve İran’ın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası can aldı.

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

Endonezya’da freni arızalanan otobüs devrildi! Çok sayıda can kaybı var

Endonezya’da freni arızalanan bir yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrildiği kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Medan kentinden başkent Cakarta’ya doğru giden otobüsün fren sistemi, Padang kentindeki Bukit Surungan otobüs terminali yakınında …

İsrail’in işgal planına Hamas’ın yanıtı: ‘Bu karar rehineleri feda etmektir’

Hamas Sözcülüğü, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme kararını değerlendiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu kararın İsrail’in rehinelerin durumunu göz ardı ettiği şeklinde yorumlandığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir