Skip to content

Güncel Blog Sitesi

  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Tanıtım
  • İLETİŞİM
  • Home
  • Haber
  • Milli Emlak dolandırıcılığı: Eski AKP Genel Merkezi çalışanına 7 milyonluk vurgun suçlaması
  • Haber

Milli Emlak dolandırıcılığı: Eski AKP Genel Merkezi çalışanına 7 milyonluk vurgun suçlaması

Seher Alp 11 Mart 2022 6 min read

Aralarında 11 kamu görevlisinin de olduğu 99 şüpheli hakkında Mili Emlak’a ait kupon arazileri satarak 167 kişiyi dolandırmak suçlamasıyla dava açıldı. Şüpheliler arasında bir eski AKP Genel Merkez çalışanı Mesut Ö. De yer aldı. Mesut Ö., bir müştekiyi 7 milyon TL dolandırmakla suçlandı.

GÜNCEL 10.03.2022 15:58

Milli Emlak dolandırıcılığı: Eski AKP Genel Merkezi çalışanına 7 milyonluk vurgun suçlaması

Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait Hazine arazilerini “sahte tapu” düzenleyerek sattıkları 167 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen “suç örgütü”ne yönelik dava açtı.

Savcılığın 11’i kamu görevlisi olmak üzere 99 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede, şüphelilerin milyonlarca Türk Lirası (TL) vurgun yaptığı iddia edildi. Deutsche Welle Türkçe’de Alican Uludağ imzasıyla yayımlanan habere göre; eski AKP Genel Merkez çalışanı Mesut Ö. de bir müştekiyi 7 milyon TL dolandırmakla suçlandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait kupon arazileri, düşük fiyattan almalarına yardımcı olacakları vaadiyle yurttaşları dolandırdığı iddia edilen “çıkar amaçlı suç örgütü”ne yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, 99 şüpheli hakkında bin 241 sayfalık iddianame hazırladı.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Tapu Genel Müdürlüğü “suçtan zarar gören” sıfatıyla dolandırıldığını iddia eden 167 kişi ise müşteki olarak yer aldı.

Şüpheliler; “nitelikli dolandırıcılık, rüşvet almak, resmi belgede sahtecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak ile örgüte yardım etmekle” suçlandı. İddianamede, toplam 91 ayrı olayda mağdurların nasıl milyonlarca TL dolandırıldığı ayrıntılarıyla anlatıldı.

“ÜST DÜZEY TANIDIKLARIMIZ VAR”

İddianamede, şüphelilerin “ağlarına düşürdükleri” müştekilere tasarrufu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde bulunan Hazine arazilerini kamuda bulunan üst düzey tanıdıkları ve memurlar aracılığı ile satılmasını/kiralanmasını sağlayacaklarını vadettikleri anlatıldı. Bu şekilde örgüt yöneticilerinin müştekilerin güvenini kazandığı anlatılan iddianamede, daha sonra hileli yöntemler kullanarak yüklü miktarlarda paralar aldıkları, iş bitiminde sahte tapu vererek olayları tamamladıkları ifade edildi.

İddianamede, örgütün liderliğini Yozgat Çayıralan Tapu Müdürlüğü’nde bilgisayar işletmeni olarak görev yapan Atakan A.’nın yaptığı belirtildi. A.’nın diğer örgüt üyeleriyle arasında bir milyon 770 bin TL para trafiği tespit edildi.

İddianamede, suç örgütünün “dolandırıcılıkta ikna ve hileli yöntemleri” ayrı başlık altında anlatıldı. Müşteki ile tanışıldığında örgüt üyelerinin, kendisini Daire Başkanı veya memur olarak tanıttığı ifade edilen iddianamede, şüphelilerin örgüte yardım ettiği iddia edilen tapu memuru, avukat, Milli Emlak memuru, polis aracılığıyla her türlü kurum kayıtlarına ulaşabildiği kaydedildi.

İddianamede, “Müştekilere ilk bağlantı kuran grup, tasarrufu Milli Emlak Genel Müdürlüğünde bulunan Hazine arazilerini satmak vaadiyle hileli yöntemlerle haksız menfaat temin ederek müştekinin parasını almaktadır. Sonra işlemlerin olmayacağını anlayarak dolandırıldığını düşünen müşteki, parasını kurtarmak amacıyla şüphelilerden parasını istemesi üzerine şüphelilerden başka bir grup devreye girerek ilk grubun işi yapamayacağını kendilerinin yapabileceğini söyleyerek 2. grup tarafından dolandırılmaktadır. Bu döngü müşteki tamamen vazgeçene kadar devam etmektedir” denildi.

DEVLET DAİRESİNDE DOLANDIRICILIK

Müştekilerin işlemlerin resmi yürüdüğüne inandırılması amacıyla Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde çalışan memur şüphelilerin Milli Emlak Genel Müdürlüğü içerisinde boş oda ayarladığı anlatılan iddianamede, “Bu boş odalara örgüt üyesi şüpheliler yerleştirilmektedir. Müştekiler Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne getirilerek bu odalarda Memur/Daire Başkanı sandıkları şüpheliler ile sözleşme evrak işlemleri ve görüşme yapılarak aldatılmaktadır” ifadeleri yer aldı. İddianamede ayrıca, müştekilere tapu işlemlerin başladığına ilişkin Milli Emlak adına atılmış gibi sahte mesajlar gönderdiği de ifade edildi.

Müştekilerin Ankara’da bulunan çeşitli tapu müdürlüklerine de götürüldüğü belirtilen iddianamede, buralarda çalışan şüpheliler aracılığı ile tapuların verildiği “Akit Odası”na örgüt üyesi şüphelinin önceden yerleştirildiği, müştekiye önceden hazırlanan sahte tapu belgesinin Tapu Müdürlükleri içerisinde verildiği anlatıldı.

11 MEMUR DA ŞÜPHELİ

İddianamede 11 kamu görevlisi de şüpheli oldu. Bunlar arasında İzmir’de bir polis, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda 4 memur, Sağlık Bakanlığı, Yargıtay ve Devlet Su İşleri’nde (DSİ) görevli 3 memur da şüpheli oldu. Bunlardan 9’u rüşvet almakla suçlandı.

İddianameye göre, Dışişleri Bakanlığı’nda temizlik görevlisi olarak çalışan Hasan A., kendisini üst düzey yetkili gibi göstererek bir müştekiden sahte arsa satışı karşılığında bir milyon 500 bin TL aldı.

Ankara Milli Emlak İl Müdürlüğü’nde memur olan Eser A.’nın odasını iki şüpheliye kullandırdığı, bu şekilde güveni kazanılan müştekilere sahte belgeler imzalatıldığı tespit edildi.

Şüphelilerden Emrah E.’nin mağdurları dolandırmak için sahte MİT kimliği kullandığı belirtildi. Şüpheli Abdullah B. ise ifadesinde başka bir şüpheli Serkan K.’nın kendisini “MİT elemanı” olarak tanıttığını anlattı. Bu kişinin kendisine, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın kardeşi olan S. Fidan’ın sağ kolu olduğunu ve piyasada Hakan Fidan’ın ismini kullananları tespit etmekle görevli olduğunu söylediğini aktaran Bozkurt, “Kendisine Yargıtay da bulunan dosyalarımı temizlemesi için 30 bin TL verdim. Bu konu ile ilgili şikayetim bulunmaktadır” dedi.

ESKİ AKP ÇALIŞANI DA ŞÜPHELİ

İddianamede, eski AKP Dış İlişkiler Başkanlığı uzmanı Mesut Ö. hakkında da “nitelikli dolandırıcılık ve örgütü üye olma” suçlarından ceza istendi. Ö., Ankara ve Gaziantep’te iki adet Milli Emlak arazisini doğrudan satış yöntemiyle almak isteyen iş insanı O.N.B.’yi toplamda 7 milyon TL dolandırmakla suçlandı.

Bu amaçla iki isim arasında AKP Genel Merkezi’nde “iş takipçiliği konusunda sözleşme imzaladıkları ve aralarında para alışverişi yaptıkları” savunulan iddianamede, “Şüpheli İsmail A. ile birlikte müştekinin iş yerine geliş gidişlerine ilişkin kamera kaydının bulunduğu, müştekinin müracaatı ekinde sözleşme bulunduğu, müşteki beyanında nakit olarak 2 milyon 750 bin para, 1 milyon senet kur farkı ve maddi manevi 7 milyon TL zararının bulunduğunu beyan etmiş ancak şüpheli Mesut Ö. bu şahıstan 50 bin TL para aldığını sahte tapu verilmesinden bilgisinin olmadığını beyan etmiştir” denildi.

ESKİ CEO’YA DA DOLANDIRICILIK SUÇLAMASI

İddianamede dikkat çeken başka bir isim ise bir dönem Çalık Enerji A.Ş. ve Yeşilırmak Enerji A.Ş.’de CEO olarak görev yapan Nurettin T. oldu. İddianamede, şu değerlendirme yapıldı:

“Örgütte üye konumunda bulunduğu, dolandırıcılık eylemlerinde daha çok müştekilerin ikna edilmesinde kendisinin araştırmaya gerek olmadığını Google isminin yazıldığında kim olduğunun göreceklerini, Maliye Bakanı sayın Berat Albayrak’ın Genel Müdür olarak bu firmada görev yaptığı dönemde birlikte çalıştıklarını ve tanıdığını, ayrıca bürokraside üst seviyede tanıdığı bürokrat ve bakan yardımcılarının olduğunu söyleyerek kendi reklamını yaptığı ve müştekileri bu yöntemle daha kolay ikna ettiği…”

Müşteki T. K., Milli Emlak’tan arazi alınması ile ilgili yapılan anlaşma kapsamında T.’ye toplamda 500 bin TL verdiğini iddia etti.

Öte yandan bazı şüpheliler ise devlette işe yerleştirme vaadiyle birçok kişiyi dolandırmakla suçlandı. Sağlık Bakanlığı’na girmek isteyen iki müştekinin, bu şekilde toplamda 60 bin TL şüphelilere verdiği anlatıldı.

Günün Önemli Manşetleri

Video haberler için YouTube kanalımıza abone olun

Tags: AKP dolandırıcı Dolandırıcılık Milli Emlak

Continue Reading

Previous: Çiller’den AP’nin başına geçmek için teklif: Himayesinde çalışmamızı istedi
Next: Kılıçdaroğlu’ndan Diyarbakır’da ‘barış’ mesajı: Her yerde seslendireceksiniz

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Related Stories

Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı
1 min read
  • Haber

Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı

8 Şubat 2023
Hatayspor depremin ardından İstanbul’da
1 min read
  • Haber

Hatayspor depremin ardından İstanbul’da

8 Şubat 2023
Haluk Levent acı haberi paylaştı… Kuzeni enkaz altında yaşamını yitirdi!
1 min read
  • Haber

Haluk Levent acı haberi paylaştı… Kuzeni enkaz altında yaşamını yitirdi!

7 Şubat 2023

Kategoriler

  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
  • Yaşam

Son Yazılar

  • Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı
  • Hatayspor depremin ardından İstanbul’da
  • Haluk Levent acı haberi paylaştı… Kuzeni enkaz altında yaşamını yitirdi!
  • Kahramanmaraş merkezli büyük deprem… Adıyaman’da deprem çadırları kurulmaya başlandı
  • Fransa polisi, emeklilik reformuna tepki için üniversitede barikat kuran öğrencilere müdahale etti
  • İskenderun Limanı’nda depremde devrilen konteynerlerde çıkan yangın devam ediyor
  • İskenderun’da can pazarı… Yüzlerce hasta ve sağlık personeli enkaz altında
  • Fransa’nın Strazburg bölgesinde Türkiye’deki depremzedeler için yardım seferberliği
  • Samsunlular depremzedeler için Kızılay’a kan bağışında bulundu
  • Kızılay Başkanı Kerem Kınık’tan Deprem Bölgesi İçin Çağrı: “İkinci El Eşya Göndermeyin”
  • Çin’den, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler için taziye mesajı
  • MEB ve YÖK’ten açıklama: Deprem bölgesinde eğitime ara
  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Deprem bölgesinde vatandaşlarımız camilerimizde kalabilir
  • Kahramanmaraş’ta deprem: AFAD acı bilançoyu açıkladı
  • Papa Franciscus: “(Ukrayna ve Rusya liderleri) Her iki başkanla da görüşmeye açığım”
bahçeşehir escort
avcılar escort
bakırköy escort
ataköy escort
beylikdüzü escort
esenyurt escort
sekabet giriş
Maltepe Escort
sweet bonanza oyna
ganobet
hiperwin
sugar rush oyna
egt oyna
gates of olympus oyna
big bass bonanza oyna
şişli escort
ankara escort
kocaeli escort
bursa escort
escort bursa
pendik escort
tuzla escort
izmit escort
bursa escort
kayseri escort
kocaeli escort
izmit escort
escort kurtköy
istanbul eşya depolama
deneme bonusu veren siteler
betmarlo
egt oyna
lordcasino
pragmatic slot oyunları
barn festival
favorislot
luvibet
showbet
betist giriş
tarafbet
dog house megaways
aviator oyna
tombala oyna
aresbet
bonus hunt
floating dragon oyna
altıncasino
trwin giriş
markaj giriş
gaziantep escort bayan
gaziantep escort
deneme bonusu veren siteler
deneme bonusu
slot siteleri
deneme bonusu veren siteler
avcılar escort
esenyurt escort
bahçeşehir escort
beylikdüzü escort
bakırköy escort
halkalı escort
şirinevler escort
şişli escort
bayan escort
deneme bonusu veren siteler

You may have missed

Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı
1 min read
  • Haber

Kepçe operatörü 47 saat sonra babasının enkazdan sağ çıkarılmasını sağladı

8 Şubat 2023
Hatayspor depremin ardından İstanbul’da
1 min read
  • Haber

Hatayspor depremin ardından İstanbul’da

8 Şubat 2023
Haluk Levent acı haberi paylaştı… Kuzeni enkaz altında yaşamını yitirdi!
1 min read
  • Haber

Haluk Levent acı haberi paylaştı… Kuzeni enkaz altında yaşamını yitirdi!

7 Şubat 2023
Kahramanmaraş merkezli büyük deprem… Adıyaman’da deprem çadırları kurulmaya başlandı
1 min read
  • Haber

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem… Adıyaman’da deprem çadırları kurulmaya başlandı

7 Şubat 2023
Copyright © All rights reserved. | DarkNews by AF themes.