Mecliste emekli aylığı mesaisine devam

ANKARA (İGFA) – Meclis Genel Kurulu’nda, ekonomiyle ilgili düzenlemeleri içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin birinci bölümü üzerindeki görüşmeler dün tamamlandı.

Genel Kurul’da, kanun teklifinin tümü üzerindeki tartışmaların ardından milletvekillerinin sorularını cevaplayan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, en düşük emekli aylığının 14 bin 469 liraya yükseltilmesinin 2025 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacağını açıkladı. Muş, “Kanun teklifinin Meclis’te kabul edilmesi ve yürürlüğe girmesi halinde herhangi bir hak kaybı olmayacak, 2025 Ocak aylıklarının fark ödemeleri yapılacaktır.” dedi.

Genel Kurul’da daha sonra kanun teklifinin maddeleri üzerindeki görüşmelerde, birinci madde üzerindeki önergenin oylaması öncesinde yapılan iki yoklamada toplantıya yeterli sayıda milletvekili katılmayınca birleşim ertelenmişti.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00’te teklif üzerindeki görüşmelere devam etmek üzere yeniden toplandı.

Twitter’da Paylaşılan Link

51. birleşimde TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın yönetiminde, İç Tüzük’ün 59. maddesi kapsamında gündem dışı konuşmalar yapılmaktadır.

Related Posts

NASA’dan dikkat çeken İran açıklaması

NASA’nın LANCE/FIRMS sistemine bağlı termal uydular, ABD’nin bu sabah İran’ın Fordo, Natanz ve İsfahan nükleer tesislerine düzenlediği hava saldırıları sonrası bu bölgelerde ısı artışları olduğunu ortaya koydu.

15 göçmen kaçakçısı yakalandı

Ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik düzenlediğimiz denetimlerde 15 göçmen kaçakçısı yakalandı.

İran’a iki hafta süre verdim

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’a müdahalesi için “Belki gerek kalmayacak” derken, olası müdahale için de İran’a en fazla iki hafta süre verdiğini belirtti.

Erdoğan’dan Çin, Hollanda ve Belçika dahil çok sayıda büyükelçi ataması

Erdoğan’dan Çin, Hollanda ve Belçika dahil çok sayıda büyükelçi ataması

İranlılar İsrail’e meydan okudu: Böylesi görülmedi

İsrail Savunma Bakanı İsrail Katz, İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir ve bazı askeri yetkililerle görüşmesinin ardından açıklamada bulundu. Katz, “İran’ın başkenti Tahran’dan nüfusun toplu olarak tahliye edilmesi gerektiğini” söyleyerek İran’a …

Kız arkadaşına sarılırken arkadaki kızı taciz etti!

Sosyal medyada gündem olan görüntülerdeki bir erkek kız arkadaşı olduğu iddia edilen kadınla sarılırken aynı anda arkasındaki kadını taciz etti. Durum fark edilince çevredeki insanlar tarafından kameraya kaydedildi