Eskişehir’deki Geleneksel Pide Ustası Mustafa Çubuk, 35 Yıldır Mekanını Közlerle Isıtıyor
Eskişehir’de soğuk kış günlerinde, İstiklal Mahallesi’nde bulunan pide dükkanında uzun yıllardır hizmet veren Mustafa Çubuk, modern ısıtıcılara meydan okuyarak geleneksel yöntemini sürdürüyor. Dükkanının tam ortasına yerleştirdiği fırından çıkan 400 derecelik közleri kullanarak, sadece müşterilerinin değil, kendi içini de ısıtıyor.
35 yıldır bu yöntemi uyguladığını belirten Mustafa Çubuk, müşterilerinin beğenisini kazandığını söylüyor. Közlerin sıcaklığıyla nostaljik bir atmosfer yaratan Çubuk, müşterileriyle köydeki eski kışları hatırlayarak keyifli sohbetlere dalıyor.
Kış aylarında dükkanını tenekede taşıdığı közlerle ısıtan Çubuk, “Müşterilerim bu geleneksel yöntemi çok seviyor. Elektrikli soba olsa bile bu sıcaklığı ve samimiyeti hissedemezdik. Burası, bizim için kışın vazgeçilmez bir mekan haline geliyor” diyor.
Kış mevsiminde işlerinin daha rahat olduğunu belirten tecrübeli pide ustası, dışarıdaki soğuğa rağmen fırının sıcaklığının kendilerine yettiğini ifade ediyor. Oysa eskiden sokaklar metrelerce karla kaplıyken, şimdi çocukların karla oynamadığını da üzüntüyle belirtiyor.
Mustafa Çubuk’un dükkanındaki eski usul közler yanarken, dışarıda artık eskiden beklenen karların olmadığını görüyoruz. Ancak Çubuk’un dükkanı, hem müşterilerini ısıtan közlerle dolu hem de nostaljik bir atmosfer sunarak Eskişehir’in soğuk kış günlerine sıcaklığını katmaya devam ediyor.