İstanbul’da aidatlar kiraları geçti! Vatandaş çareyi taşınmakta buldu

İstanbul’da Ev Aidatları Yükseliyor, Vatandaşlar Taşınma Kararı Alıyor

İstanbul’da ev aidatları, vatandaşların taşınmasını sağlayacak kadar arttı. Şehir genelinde aidatların ortalama artışı %50 seviyesinde gerçekleşirken bazı bölgelerde bu oran %100’lere kadar çıktı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Avukat İbrahim Güllü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’da aidatların ortalama tutarı yaklaşık 2.400 TL iken ilçelere göre değişen rakamlar şu şekilde: Beşiktaş’ta 5.750 TL, Şişli’de 4.800 TL, Kadıköy’de 4.400 TL, Çatalca’da 1.100 TL, Silivri, Sultangazi, Arnavutköy gibi bölgelerde ise 1.250 TL civarında.” şeklinde konuştu.

65 Bin TL’ye Kadar Çıkan Aidatlar

Beykoz ve Beşiktaş gibi bazı ilçelerde özellikle villalardan oluşan sitelerde aidat rakamlarının 65 bin TL’ye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Güllü, “Eskiden konutların sadece kira ya da satılık bedeline bakılırken artık aidat bedeli de önemli bir ölçü haline geldi. Aidat ödemeyen ev sahipleri, kiracısını tahliye etmek için bu yöntemi tercih ediyor.” dedi.

Aidat Zamlarına Karşı Nasıl Bir Tutum Alınmalı?

Güllü, ev sahiplerinin veya kiracıların yüksek aidat zamlarına karşı nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda da bilgi vererek “Yüksek aidatlara itiraz etmek için toplantılarda yazılı olarak bildirimde bulunmalı ve itirazı toplantı tutanağına eklemelidir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Kum fırtınası can aldı! 11 ölü

Irak ve İran’ın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası can aldı.

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

Endonezya’da freni arızalanan otobüs devrildi! Çok sayıda can kaybı var

Endonezya’da freni arızalanan bir yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrildiği kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Medan kentinden başkent Cakarta’ya doğru giden otobüsün fren sistemi, Padang kentindeki Bukit Surungan otobüs terminali yakınında …

İsrail’in işgal planına Hamas’ın yanıtı: ‘Bu karar rehineleri feda etmektir’

Hamas Sözcülüğü, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme kararını değerlendiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu kararın İsrail’in rehinelerin durumunu göz ardı ettiği şeklinde yorumlandığı ifade edildi.