İki dev ekonomi arasında vergi savaşı: Çin’den ABD’ye misillemesi

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye giren tüm mallara yönelik yeni ithalat vergileri açıkladıktan sonra Çin’den misilleme geldi.

Çin hükümeti 10 Nisan’dan başlayarak ABD mallarına yüzde 34 ek gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu. Çin ayrıca bazı Amerikan şirketlerini ‘güvenilmez’ listesine aldı ve tıbbi cihazlara yönelik soruşturma başlattı

ABD’NİN KARARINDAN SONRA ADIM ATILDI

Resmi Xinhua Haber Ajansı’na göre Çin Maliye Bakanlığı’nın bu hamlesi Trump’ın Çin’e yüzde 34 gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasının ardından geldi.

Çin’in misilleme tarifeleri, Amerikan tarifelerinden 12 saat sonra, perşembe günü yürürlüğe girecek.

ÇOK SAYIDA ABD’Lİ ŞİRKET ‘GÜVENİLMEZ’ LİSTESİNE ALINDI

Çin Ticaret Bakanlığı da eş zamanlı olarak aralarında savunma ve teknoloji devlerinin de bulunduğu 11 Amerikan şirketini “güvenilmez kuruluşlar” listesine aldı. Bu adımla söz konusu şirketlerin Çin’de veya Çinli firmalarla iş yapması fiilen yasaklandı.

Bakanlık ayrıca, elektrikli araçlardan akıllı bombalara kadar pek çok üründe kullanılan ve neredeyse yalnızca Çin’de çıkarılan nadir toprak elementlerinin ihracatına da sıkı kısıtlamalar getirdi.

ABD’nin yeni tarifelerinden en çok Çin ve Vietnam etkilenecek!

Bakan Bolat ABD’nin tarife uygulamasını değerlendirdi: Ülkemiz en düşük seviyede

Related Posts

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio: Suriye’de barış ve istikrar için Türkiye de kilit rol oynayacaktır

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio: Suriye’de barış ve istikrar için Türkiye de kilit rol oynayacaktır

PKK’lı isme 26 yıl sonra tahliye

26 Yıldır İzmir Şakran Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Fatma Özbay tahliye edildi

CHP’li Tanal’dan ‘Dünya İklim Günü’nde ‘Kanal İstanbul’ eleştirisi

İklim krizine karşı acil önlem alınması çağrısında bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ”Bilime kulak verin, Kanal İstanbul’dan vazgeçin. Çünkü Kanal İstanbul’da ısrar, ölüm demektir” dedi.

Kundaklamada Nazi izi gizlendi

Almanya’nın Solingen şehrinde geçtiğimiz mayıs ayında 4 Türk’ün yakılarak öldürüldüğü korkunç olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Wuppertal Eyalet Mahkemesi’nde 14’ncü kez hakim karşısına çıkan saldırganın Nazi hayranı olduğuna dair bir polis tutanağının bugüne kadar saklandığı ortaya çıktı. Avukat Fatih Zingal, avukatların dahi haberdar olmadığı bu ifadeyi kimin gizlediğinin araştırılacağını söyledi.

‘Kamu görevlisine hakaret’ soruşturmasında Ekrem İmamoğlu ifade verdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilen Ekrem İmamoğlu ‘kamu görevlisine hakaret’ soruşturması kapsamında ifade verdi. İmamoğlu, ifadesinde kendisine yöneltilmeyen soruların sevk evrakına girdiğini açıkladı.

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu

ABD’li rapçi Diddy’nin eski sevgilisi Cassie Ventura: Beni erkek eskortlarla cinsel ilişkiye zorluyor ve görüntüleri kaydediyordu