Havalimanı Fiyatları Tüketiciyi Zorluyor

Havalimanlarında Fiyatlar Yüksek: Tüketici Hak Arama Derneği Uyarıyor

Havalimanlarında gıda fiyatlarının yüksekliğine dikkat çeken Tüketici Hak Arama Derneği Hukuk İşleri Başkanı Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu, ülkemizde serbest piyasa koşullarının geçerli olduğunu ancak tüketiciyi koruma altına alan hukuki düzenlemeler bulunduğunu belirtti. Çavuşoğlu, tüketicinin korunması adına fiyat denetimlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Avukat Mehmet Raşit Çavuşoğlu, havalimanlarında su, kahve ve atıştırmalık gibi ürünlerin şehir merkezine göre oldukça yüksek fiyatlarla satıldığını ifade ederek, tüketicilerin bu durumdan şikayetçi olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, havalimanı işletmelerinin serbest piyasa kuralları çerçevesinde fiyat belirleme hakkına sahip olmalarına rağmen, fiyatların genel piyasa ortalamasının üzerinde olmasının tüketicileri zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Çavuşoğlu ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine atıfta bulunarak, aşırı fiyat artışlarının tüketiciyi mağdur edici bir unsur olarak değerlendirilebileceğini ve bu durumda cezai işlem uygulanabileceğini ifade etti. Rekabet Kurumu ve Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışları konusunda denetimler yapabileceğini de belirtti.

Havalimanı işletmelerinin tüketicilerin geri bildirimlerini dikkate aldığını belirten Çavuşoğlu, bazı düzenlemelerin tüketici talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğini ve bu şekilde yolcu deneyiminin iyileştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Sonuç olarak, tüketiciler fiyat politikaları konusunda bilinçli olmalı ve haklarını aramalıdır. İşletmelerin tüketici şikayetlerini dikkate alarak fiyat politikalarını gözden geçirmesi ve yetkili mercilerin denetim mekanizmalarını geliştirmesi gerekmektedir. Bu nedenle tüketicilerin havalimanlarındaki fiyat politikalarına ilişkin öneri ve şikayetlerini resmi kanallar aracılığıyla iletmeleri önem taşımaktadır.

Tüketiciler, görüş ve şikayetlerini havalimanı yönetimlerine, Ticaret Bakanlığı’na, e-Devlet üzerinden veya Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi aracılığıyla iletebilirler. Yetkililer, tüketici taleplerini dikkate aldıklarını ve fiyatlandırmalar konusunda denge sağlamak adına çalıştıklarını belirtmektedir.

Related Posts

Komşuyla turizmde işbirliği güçlenecek

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ortak Turizm Komitesi’nin 6. toplantısı önceki gün Ankara’da gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Yunanistan Turizm Bakan Yardımcısı Anna Karamanli başkanlığındaki toplantıda, iki ülke arasında turizmde işbirliğini güçlendirecek protokol imzalandı.

Gözler Merkez Bankası’nda: 250 baz puan indirim bekleniyor

Gözler Merkez Bankası’nda: 250 baz puan indirim bekleniyor

Dolar euro kaç TL oldu?

İsrail-İran gerilimi, ABD’nin ek gümrük tarifeleri ile ilgili açıklamaları küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları ile yükselişe geçen dolar bu haftayı da yüksek kapatıyor. Alım-satım …

Akaryakıt devi krize dayanamadı! Hisselerini sattı

29 ilde şubeleri olan Euroil akaryakıt firması hisselerinin yüzde 20’sini devretti. Devir işlemi 120 milyon TL karşılığında tamamlandı

Yargıtay’dan kiracıyı evden çıkarmak için sayaçları söken emlakçı için karar!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, kiracıyı tahliyeye zorlamak için elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarını söken emlakçıya “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen 2 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!

CHP’li Ağbaba’dan “emekli zammı” açıklaması: 2 bin 500 lira, ‘öl’ demekten başka bir şey değil!