Eski Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış, yılın diplomatı ödülünü aldı

Eski Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış, Yılın Diplomatı Ödülünü Aldı

21’inci Uluslararası İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni’nde, eski Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış ‘Yılın Diplomatı’ ödülüne layık görüldü.
İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı ve Uluslararası İpekyolu Dergisi tarafından düzenlenen törene, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin Can, Avrupa Birliği eski Bakanı ve eski Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış gibi önemli isimlerin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Özbekistan ve Almanya gibi ülkelerden iş dünyası ve akademi temsilcileri de katıldı.

ENGELLEMELERE RAĞMEN PARKIN AÇILIŞINI SAĞLAMIŞTI

Egemen Bağış’ın Çekya Büyükelçiliği döneminde diplomasiyle açılmasını sağladığı ‘Türk İş Birliği Parkı’, kendisine ödül getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında açılması planlanan Çek Türk İş Birliği Parkı, yerel belediye tarafından 1915 olayları gerekçe gösterilerek reddedilmişti. Fakat dönemin Çekya Büyükelçisi Egemen Bağış’ın diplomasi trafiğiyle parkın açılışı gerçekleşti. 1924 yılında Türkiye ile Çekoslovakya arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 100. yılında inşa edilen parkın açılışına Prag 6 Belediye Başkanı Jakub Starek, yerel yöneticiler, 30’u büyükelçi olmak üzere 50’den fazla ülkenin temsilcileri katılmıştı.

İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can’ın elinden ödülünü alan Bağış, yaptığı konuşmada, 15 yıl milletvekili ve beş yıl bakan olarak hizmet ettiği Türkiye’yi son beş yılda Prag’da büyükelçi olarak temsil etmekten onur duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Bağış, Prag’da gerçekleştirdikleri güzel çalışmalara vurgu yaptı. Ayrıca, aynı dili konuşan soydaşlarımızın bulunduğu coğrafyalarda kültür köprüleri kurulması gerektiğine dikkat çeken Bağış, İpekyolu Kamu Diplomasisi Teşkilatı Başkanı Dr. Seyfullah Türksoy ve ekibini tebrik etti. Atatürk’ün son yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Çekya’da Türk Büyükelçisi olarak milletimizin ve ülkemizin sesi olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Bağış, konuşmasını tamamladı.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Kum fırtınası can aldı! 11 ölü

Irak ve İran’ın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası can aldı.

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

Endonezya’da freni arızalanan otobüs devrildi! Çok sayıda can kaybı var

Endonezya’da freni arızalanan bir yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrildiği kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Medan kentinden başkent Cakarta’ya doğru giden otobüsün fren sistemi, Padang kentindeki Bukit Surungan otobüs terminali yakınında …

İsrail’in işgal planına Hamas’ın yanıtı: ‘Bu karar rehineleri feda etmektir’

Hamas Sözcülüğü, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme kararını değerlendiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu kararın İsrail’in rehinelerin durumunu göz ardı ettiği şeklinde yorumlandığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir