Engin Polat ve babasına hapis cezası

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi Duruşmasında Karar Açıklandı

İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanıklardan Engin Polat ve Sezgin Polat, dördüncü celseye katılmadı. Ancak sanık Ahmet Gün ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme, Engin Polat ve Sezgin Polat’ı “Zincirleme şekilde vergi usul kanununa muhalefet” suçundan ayrı ayrı 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Ahmet Gün ise aynı suça iştirak ettiği gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın Arka Planı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve Engin Polat çiftine ait şirketlerle ilgili “sahte fatura kullanımı”, “muhasebe hileleri” ve “çifte defter tutma” gibi suçlamalarla bir soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Engin Polat, Sezgin Polat ve muhasebecileri Ahmet Gün hakkında “Zincirleme şekilde vergi usul kanununa muhalefet” suçundan 8 yıla kadar hapis cezası talep edilmiş ve iddianame İstanbul Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Related Posts

Zehra Kınık suçlamaları reddetti

Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Zehra Kınık, 9 Temmuz’da yaşanan trafik kazasında kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olmakla yargılanıyor. Kınık, suçlamaları reddetti.

Birlikte yaşadığı kadına dehşeti yaşattı

Aksaray’da bir kişi, birlikte yaşadığı kadını önce dövdü ardından bıçaklayarak kaçtı. Olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalama çalışamaları sürüyor.

Halıya atılan izmarit evi yaktı: Zihinsel engelli kişi öldü

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde halıya atılan izmaritten çıkan yangında 41 yaşındaki zihinsel engelli kişi, hayatını kaybetti.

Çinli taykonotlar Dünya’ya döndü

Çin, uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya’ya döndü

42 ilde FETÖ operasyonu: 169 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde terör örgütü FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 169 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Pakistan: “Hindistan 24 ila 36 saat içinde saldırı planlıyor”

Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar, Hindistan’ın önümüzdeki 24 ila 36 saat içinde ülkesine saldırı başlatacağına ilişkin bilgi sahibi olduklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir