Demirtaş’a 15 yıl hapis istemiyle yeni dava: İlk duruşma 24 Eylül’de

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Selahattin Demirtaş Hakkında Yeni Bir Dava Açtı!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir dava açtı. 2016 yılında yaptığı yedi ayrı konuşma nedeniyle hakkında iddianame hazırlanan Demirtaş için 15 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın aktardığı bilgilere göre, hazırlanan iddianame Diyarbakır 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmanın tarihi ise 24 Eylül 2025 olarak belirlendi.

Davanın açıldığı günün, DEM Parti heyetinin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşme gerçekleştirdiği güne denk gelmesi dikkat çekti. Görüşme çözüm süreci ve tutuklu siyasetçilerin hukuki durumuna dair beklentilerin konuşulduğu bir dönemde gerçekleşti.

Demirtaş’ın avukatları, müvekkilleri hakkında son dönemde olumlu bir hukuki gelişme yaşanmadığını belirterek, bu davayı da “olumsuz gidişatın bir parçası” olarak değerlendirdi. Avukatlar, dava konusu yapılan konuşmaların yıllar öncesine ait olduğunu hatırlatarak, yargılamanın siyasi zeminde ilerlediği görüşünde.

Demirtaş, 2016 yılından bu yana tutuklu bulunuyor. AİHM kararlarına rağmen serbest bırakılmayan Demirtaş’ın durumu, Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğü tartışmalarının merkezinde yer almayı sürdürüyor.

Related Posts

Engin Polat ve babasına hapis cezası

Engin Polat ve babası Sezgin Polat’a “vergi suçu” nedeniyle haklarında açılan davada 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mahkeme ayrıca, muhasebecileri Ahmet Gün’e 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Zehra Kınık suçlamaları reddetti

Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Zehra Kınık, 9 Temmuz’da yaşanan trafik kazasında kullandığı araçla bir kişinin ölümüne neden olmakla yargılanıyor. Kınık, suçlamaları reddetti.

Birlikte yaşadığı kadına dehşeti yaşattı

Aksaray’da bir kişi, birlikte yaşadığı kadını önce dövdü ardından bıçaklayarak kaçtı. Olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalama çalışamaları sürüyor.

Halıya atılan izmarit evi yaktı: Zihinsel engelli kişi öldü

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde halıya atılan izmaritten çıkan yangında 41 yaşındaki zihinsel engelli kişi, hayatını kaybetti.

Çinli taykonotlar Dünya’ya döndü

Çin, uzay istasyonundaki taykonot ekibi Dünya’ya döndü

42 ilde FETÖ operasyonu: 169 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde terör örgütü FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonda 169 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir