Bursa’da Tarihi Arkeopark ve İpek Fabrikası Projeleri

Bursa’da Tarihi Muradiye Mahallesi ve Hisar Arkeopark Turizme Açılıyor

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Hisar Bölgesi’nde yapımı devam eden arkeoparkın yaz aylarında açılışı planlanırken, Osmangazi Belediyesince kamulaştırılan Muradiye Mahallesi’ndeki tarihi ipek fabrikası da turizme kazandırılacak.

Şehrin en eski 5 mahallesinin yer aldığı Hisar Bölgesi’ni canlandırmak ve turizme kazandırmak amacıyla Osmangazi Belediyesince çeşitli projeler hayata geçirildi. Kentin önemli tarihi noktalarından biri olarak kabul edilen, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan 3 bin yıllık mozaiklerin bulunduğu Hisar Arkeopark’ta konaklama tesisi, kafeterya, müze ile gösteri alanları da yer alacak.

Yaz mevsimiyle turistlerce ziyaret edilebilecek arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde yer alan ve kamulaştırılan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın bulunduğu yaklaşık 10 dönümlük alanda sergi ve konser salonları, gastronomi ve kültürel etkinliklerinin düzenlenebileceği bölümler için çalışmalar başlayacak. Osmangazi ilçesinde tarihi, kültürel ve ekonomik anlamda değer katacak bu projelerle bölgedeki tarihi yapılar gün yüzüne çıkartılarak, kente gelen turistlerin konaklama süresinin artırılması hedefleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, tarihi ipek fabrikasının tarihinin ve öneminin altını çizerek, buranın turizme kazandırılması için planladıkları faaliyetleri anlattı.

Hisar Arkeopark’ın Açılışı ve Tarihi Muradiye Mahallesi

Aydın, Hisar Bölgesi’nde bulunan ve Mollagürani Mahallesi’nde ortaya çıkarılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılar ile taşınır ve taşınmaz eserlerin sergileneceği Hisar Arkeopark’ın yaz aylarında açılışını yapmayı planladıklarını dile getirdi. Arkeoparkta 3 bin yıllık mozaikler ve tarihi eserler sergilenecek.

Arkeoparkın yanı sıra Muradiye Mahallesi’nde bulunan Turgut Yılmazipek İpek Fabrikası’nın da turizme kazandırılması için çalışmaların başladığını belirten Aydın, burasının önemine değindi. Tarihi binaların restore edilerek turizme kazandırılmasıyla Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Related Posts

TÜİK mart ayı dış ticaret endekslerini yayımladı: Kalemler arası farklı seyir dikkat çekti!

TÜİK’in açıkladığı dış ticaret endekslerinde mart ayında ihracat ve ithalat kalemlerinde yön ayrışmaları yaşandı. Bazı ürün gruplarında artış görülürken, bazı kalemlerde gerileme kaydedildi.

Goldman Sachs’tan resesyon tahminine revizyon

ABD ve Çin’in karşılıklı olarak gümrük tarifelerini geçici süreyle düşürme kararı, küresel piyasalarda olumlu karşılandı. Goldman Sachs, ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimalini yüzde 45’ten 35’e çekti, büyüme beklentisini ise iki katına çıkardı.

ABD – Çin gümrük vergisi anlaşması ne anlama geliyor?

ABD – Çin gümrük vergisi anlaşması ne anlama geliyor?

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.