Birlik Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Önemli Pay Alma Hakları Duyurusu
Birlik Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BRMEN), yeni pay alma haklarının kullanımının tamamlanmasının ardından geriye kalan payların borsada başarıyla satıldığını duyurdu. Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, sermaye artırım sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlandığını bildirdi.
Şirketin 200 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde bulunan çıkarılmış sermayesi, 44.627.021,32 TL iken, bu tutar nakden karşılanmak üzere aynı miktarla artırılarak 89.254.042,64 TL’ye yükseltildi. Sermaye artırımı başvurusu, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 23 Aralık 2025 tarihinde onaylanmıştı.
Sermaye artırımına ilişkin rüçhan hakları, 29 Aralık 2025 – 12 Ocak 2026 tarihleri arasında kullanıma açıldı. Ancak bu süreçte kullanılmayan haklara karşılık gelen payların toplam nominal değeri 86.270,515 TL olarak gerçekleşti. Satışa çıkarılan payların tamamı ise 20 Ocak 2026 tarihinde Tacirler Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bu işlem sonucunda 933.665,41 TL gelir elde edildi.
Şirket, sermaye artırımı süreci neticesinde toplamda 45.474.416,22 TL fon sağladı ve böylelikle sermaye artırım sürecinin tamamlandığını duyurdu. Detaylı bilgiye ulaşmak için KAP’ın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.