Bakan Bayraktar’dan elektrik kesintisi uyarısı: Avrupa’nın sistemine bağlıyız

Türkiye’de Elektrik Kesintileri Gündemde

İspanya ve Portekiz’de meydana gelen geniş çaplı elektrik kesintileri, Türkiye’de de endişe yarattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Kabine Toplantısı’nda yaşanan durumu detaylı bir şekilde açıkladı. Bayraktar, Kabine üyelerini bilgilendirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Avrupa’nın Sistemine Bağlıyız”

Bayraktar, Türkiye’nin Avrupa’nın elektrik dağıtım ağıyla bütünleşik olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin şu ana kadar bu tür bir kesintiden etkilenmediğini belirtti. Ancak, Avrupa’nın sistemine bağlı olmaları sebebiyle Türkiye’nin risk altında olduğunu ifade etti.

Siber Saldırı Mümkün mü?

İspanya ve Portekiz’de yaşanan elektrik kesintilerinin ardında siber saldırı ihtimali de gündeme geldi. Uzmanlara göre, bu denli büyük çaplı bir saldırı gerçekleştirmek oldukça karmaşık bir süreç gerektirir ve tespiti zorlaştırır. Siber güvenlik uzmanları, enerji altyapılarının karmaşıklığı ve zayıf noktaları sebebiyle benzer saldırıların teoride mümkün olduğunu ancak koordinasyonun zorluğuna dikkat çekiyor.

Artan Siber Saldırı Riski

İspanya Ulusal Siber Güvenlik Enstitüsü, endüstriyel ortamları ve kritik sistemleri etkileyen siber saldırıların artma eğiliminde olduğunu açıklamıştı. Benzer bir uyarı daha önce Başbakanlık Güvenlik Dairesi tarafından da yapılmış ve teknik olarak karmaşık hale gelen saldırıların arttığı belirtilmişti. Bu durum, gelecekte daha büyük tehditlerin oluşabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Elektrik kesintilerinin yaşandığı İspanya ve Portekiz’de yaşanan kaos, siber tehditlere karşı daha fazla dikkat çekilmesi gerektiğini gösteriyor. Olayın ardından, sürekli olarak gelişen teknolojiyle birlikte siber güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi kaçınılmaz hale geliyor.

Related Posts

Bitcoin’den rekor geldi, Ether zirve yaptı: Kripto piyasası hareketlendi

Bitcoin 120 bin doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ether ise beş ayın zirvesini gördü.

Avustralya ve Çin’den ticaret akışları açıklaması

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bölgesel güvenlik gerginlikleri ve ekonomik bağların görüşmelere yön vermesi muhtemel üç Çin şehrine yapacağı altı günlük ziyaret için cumartesi günü Şanghay’a gitti.

Yüksekova’da şap hastalığına karşı tedbirler sürüyor: Beyaz ete rağbet arttı

Geçtiğimiz aylarda Derecik ilçesinde başlayan şap hastalığı, kısa sürede Hakkari ve diğer ilçelerini de etkisi altına alarak bölgede alarm verilmesine yol açtı. Bunun üzerine Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda tüm bölgede kapsamlı …

Türkiye’ye 4 milyar 727 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi, yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolar oldu.

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Her ay düzenli olarak yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için gözler yeniden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa döndü. Peki, 2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?