Akıllı ve yerli sayaçlar 2026’da kullanılmaya başlanacak

Enerji Piyasasında Akıllı ve Milli Sayaç Dönemi 2026’da Başlıyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, dağıtım şirketlerinin akıllı sayaçların bu yıl içinde kullanıma hazır hale gelmesi için entegrasyon çalışmalarını hızla tamamlayacaklarını belirtti. Yılmaz, “1 Ocak 2026 itibarıyla Türkiye’de ilk kez tesis edilen tüm elektrik sayaçları akıllı ve milli hale gelecektir” açıklamasını yaptı.

Yılmaz, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) 15. Sektör Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım sektöründe tüketicileri etkileyen iki temel soruna dikkat çekti.

Elektrik kesintileri ve kaçak elektrikle mücadele konularına vurgu yapan Yılmaz, “Elektrik kesintilerinde azalma olduğu gözlemlenmesine rağmen, tüketici şikayetlerinde hala elektrik kesintilerinin başı çekiyor. Dağıtım şirketlerinin sistem işletmeciliği fonksiyonunu güçlendirmesi gerektiğini önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Yılmaz, yeni akıllı sayaçların elektrik tüketim verilerini anlık olarak izlenebilir hale getirerek, tüketicilerin fatura süreçlerini kolaylaştıracağını ve enerji verimliliğini artırarak tasarruf yapmalarına imkan sağlayacağını belirtti. Ayrıca, sayaçların kesinti verilerini izleyerek müşteri sorunlarını daha hızlı çözme olanağı sağlayacağını ifade etti.

Yılmaz, kaçak elektrik kullanımının enerji sektörü ve Türkiye için önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, bu konuda bütüncül bir mücadele anlayışının gerekliliğine işaret etti. “Kaçak elektrikle mücadele, sadece enerji sektörünün değil, eğitimsel ve hukuksal tedbirleri içeren geniş kapsamlı bir yaklaşımla başarılı olabilir” dedi.

Related Posts

Gazze’de can kaybı 52 bin 635’e yükseldi

Katil İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 653’e, yaralı sayısı 118 bin 897’ye yükseldi.

Moskova’da Zafer Günü öncesi internet hizmetine kısıtlama getirildi

Rusya’nın başkenti Moskova genelinde mobil internet hizmetine kısıtlama getirildi. Yetkililer, son günlerde artan insansız hava aracı (İHA) saldırıları ve yaklaşan 9 Mayıs Zafer Günü öncesinde kesinti saldırıları engellemek için mobil operatörlerin hizmetini sınırlama kararı aldı.

Kum fırtınası can aldı! 11 ölü

Irak ve İran’ın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası can aldı.

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

ABD, Filistin İşleri Ofisi’ni İsrail Büyükelçiliği’ne devrediyor

Endonezya’da freni arızalanan otobüs devrildi! Çok sayıda can kaybı var

Endonezya’da freni arızalanan bir yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak devrildiği kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Medan kentinden başkent Cakarta’ya doğru giden otobüsün fren sistemi, Padang kentindeki Bukit Surungan otobüs terminali yakınında …

İsrail’in işgal planına Hamas’ın yanıtı: ‘Bu karar rehineleri feda etmektir’

Hamas Sözcülüğü, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını genişletme kararını değerlendiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu kararın İsrail’in rehinelerin durumunu göz ardı ettiği şeklinde yorumlandığı ifade edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir