Aile hekimleri, hastalarına hastane randevusu oluşturabilecek

SGK Sağlık Uygulama Tebliğinde Yapılan Değişiklikler İle İlgili Son Gelişmeler

Önceki hafta yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişikliklerle ilgili son duyurular dikkat çekiyor. Artık aile hekimleri tarafından reçete edilebilen ve geri ödeme listesinde yer alan ilaçların sayısı arttı. Ayrıca, aile hekimliği ve iç hastalıkları uzmanları tarafından düzenlenebilen ilaç raporlarının kapsamı genişletildi.

Bu düzenlemeye göre, bazı tansiyon ilaçları, suni gözyaşı ve göz damlaları, cilt hastalıklarında kullanılan şampuan ve kremler belirlenen sürelerde aile hekimleri tarafından raporsuz reçete edilebilecek. Ayrıca, kan sulandırıcılar, çölyak hastalığı tedavisinde kullanılan gıdalar, mevsimsel veya yıl boyu devam eden alerjik rinit tedavisinde kullanılan ilaçlar gibi ürünler de aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek.

‘Hastalar İçin En Kolaylaştırıcı Şey Randevu Oluşturabilmek’

Sincan Peçenek Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Şah Hüseyin Söğüt, yapılan değişikliklerle ilgili olarak “Yeni düzenleme sayesinde hastalara istedikleri zaman, istedikleri anda hastane randevuları oluşturabiliyoruz. Artık hastalar için randevu oluşturmak çok daha kolay hale geldi. Ayrıca, rutin kontrolleri aksatan hastalar için Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) sayesinde genel kontrolleri düzenli olarak yapmaya başladık.” şeklinde konuştu.

Yapılan düzenleme ile özellikle yaşlı ve kalp hastalarının kullandığı ilaçların reçete edilmesi sürecinde kolaylıklar sağlandığını belirten Söğüt, aynı zamanda akne tedavisinde kullanılan kremler gibi cilt ürünlerinin reçetesinin de artık aile hekimleri tarafından yazılabileceğini vurguladı.

‘Artık Herkes Aile Hekimini Tanıyor’

Aile hekimlerinin öneminin arttığını ve hastaların kendilerine en yakın aile hekimliklerine giderek tüm ilaçlarını kolayca temin edebildiklerini belirten Söğüt, “Artık hastalar, aile hekimlerini tanıyor ve direkt olarak onlara başvurabiliyor. Kronik hastalıkların takibi ve tedavisi daha kolay bir hale geldi. Özellikle tansiyon hastalarının takibi açısından büyük kolaylık sağlanmıştır.” dedi.

Related Posts

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Menopoz sonrası her 10 kadından 1’i risk altında!

Menopoz sonrası dönemde ortaya çıkan vajinal kanamaların çoğu zaman masum olduğu düşünülse de, her 10-15 vakadan birinde rahim kanserine işaret edebiliyor. Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, erken tanının önemine dikkat çekiyor

Samsun’da 83 yaşındaki hastaya kornea nakli

Samsun’da 83 yaşındaki hastaya kornea nakli