ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

AKP ilçe başkanı ‘İmamoğlu’ stickerlerı üzerine tehdit etti, CHP Gençlik Kolları rest çekti

Kocaeli’de Derince’de AKP İlçe Başkanı Mustafa Tırpan, Derince genelinde gençler tarafından yapıştırılan “İmamoğlu her yerde” stickerları üzerine sosyal medya üzerinden “bu yapılan suçtur. Kanunen bedeli olur” dedi. CHP Gençlik Kolları ise “Biz bu ülkeyi stickerlarla, afişlerle, bayraklarla donatacağız! Siz söktükçe biz asacağız. Siz yasakladıkça biz daha çok var olacağız” yanıtı geldi.

Kaçan kurbanlığı dronlarla aradılar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kurban Yakalama Timi, son 2 günde sahiplerinin elinden kaçan ya da bağlandıkları yerde yanına kimseyi yaklaştırmayan 45 kurbanlığı, uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi. Erzurumlu Doğan Polat, arife günü evinin bahçesinden kaçan kurbanı ise kırsalda dronlarla aradı ama bulamadı. Bayramın ilk gününde hastanelerin acil servisleri, kendilerini yaralayan vatandaşlarla dolup, taştı.

Yatağan’da kaybolan küçük Eylül Muğla’yı ayağa kaldırdı. bayramda çifte sevinç yaşadılar

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylül Kapla Muğla ilini ayağa kaldırdı, minik Eylül bulunması ile büyük sevinç yaşandı.

İzmir Valiliğinden kurban bağışı kampanyası iddialarına açıklama

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kurban bağışı kampanyasına izin verilmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Özgür Özel, bayram mesajında ekonomiyi eleştirdi

CHP lideri Özgür Özel, paylaştığı Kurban Bayramı mesajında hükümete ekonomi üzerinden sert sözlerle yüklendi. Adaletin olmadığı yerde bayram neşesinin olmayacağını da vurgulayan Özel, “Milleti bu karabasandan uyandırmaya çok yakınız” dedi. Özel, hiçbir siyasi parti ile bayramlaşmayacaklarını da yineledi.

İran’dan ABD’ye BMGK vetosu tepkisi

İran, Gazze’deki insani krizi hafifletmeyi hedefleyen ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunulan ateşkes karar tasarısının, ABD tarafından veto edilmesini sert bir dille kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, Washington’un tutumunu “ahlaki çöküş” ve “katliam ortaklığı” olarak nitelendirdi.