ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın Google Reklam İmparatorluğunu Parçalama Kararı




ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google‘a karşı antitröst davasında ilerleme kaydetti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabeti engellediği yönünde karar verdi. Şimdi ise ikinci aşama duruşmalarına hazırlanıyoruz.

DOJ, Google’a Karşı Harekete Geçiyor

Google, arama motorundan daha fazlasıdır. Şirket, aslında dünyanın en büyük dijital reklam sağlayıcısı konumundadır. DOJ ise bu alandaki tekeline son vermek amacıyla harekete geçti.

Mahkeme, Google’ın reklam ağı şirketlerini satın almasının rekabete zarar verdiğini tespit etti. Ancak, reklam borsası ve yayıncı reklam sunucusu alanındaki hakimiyeti hala devam ediyor.

DOJ’un yeni talebi, Google’ın bu iki temel bileşeni elden çıkarması. Bu, reklam borsası ve yayıncıların reklam sistemlerini yönettikleri sunucu hizmetini içeriyor.

Bu parçalama süreci adım adım ilerleyecek. İlk aşamada, Google’ın reel zamanlı teklif veri paylaşımını arttırması talep ediliyor. Ancak Google, bu tür bir sistemin şu anda mevcut olmadığını belirtiyor.

Google, Açıklamalarından Geri Adım Atmıyor




Google, DOJ’un iddialarına karşı çıkıyor ve taleplerinin hukuki zemini bulunmadığını savunuyor. Şirketin yöneticisi Lee-Anne Mulholland, DOJ’un önerilerinin aşırı ve zarar verici olduğunu ifade ediyor.

Google, satılması istenen sistemlerin büyük ve yönetilemez olduğunu vurguluyor. Danışmanlar, şirketin reklam teknolojilerinin değerini 95 milyar dolara kadar çıkarıyor.

Google, bu kararı temyiz etmeyi planlıyor ancak mahkemenin belirleyeceği çözüm sürecini beklemek zorunda. Şirket, bazı taahhütlerde bulunsa da çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması şimdilik pek mümkün görünmüyor.

Sonbaharda Google İçin Zorlu Bir Süreç Başlıyor

Google için zorlu bir sonbahar kapıda. Arama, reklam ve platformlar konusundaki rekabet davaları da gündemde. Kararlar ağustos ve eylül aylarında açıklanacak. Şirketin Play Store’daki rekabet davası ise yıl sonuna doğru gündeme gelecek.

Related Posts

iPad’inizi daha faydalı kullanırsınız?

Apple, iPad’leri başlangıçta daha çok içerik tüketimine yönelik cihazlar olarak konumlandırsa da, zamanla bu cihazları kişisel, iş ve eğitim kullanımına uygun, çeşitli görevleri yerine getirebilen birer bilgisayara dönüştürdü. Dahili Notlar, Takvim …

Analig Atletizm Grup Şampiyonası heyecanı Denizli’de yaşandı

Anadolu Yıldızlar Ligi Atletizm Grup Şampiyonası, Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti Albayrak Atletizm Sahasında 10 ilden 350 sporcunun mücadele ettiği şampiyona sonunda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

3 nm üretim teknolojisine sahip Exynos 2500 duyuruldu: İşte tüm özellikleri

Uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işlemci Exynos 2500, nihayet resmiyet kazandı. Samsung’un ilk 3 nm GAA üretim süreciyle geliştirdiği bu işlemci sadece üretim teknolojisiyle değil, sahip olduğu güçlü donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yapay zekâ destekli yeni Siri, 2026 baharına kadar gelmeyebilir

Apple’ın bir yıldan fazla önce duyurduğu ve Siri’ye yapay zeka özellikleri getirecek olan yeni sistemin hala hazır olmadığı belirtiliyor.

Tesla’nın sürücüsüz Cybercab aracı görücüye çıktı

Tesla tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sürücüsüz taksi hizmeti sunacak Cybercab, Paris’te düzenlenen VivaTech 2025 etkinliğinde görücüye çıktı.

ChatGPT çöktü mü?

Yapay zeka robotu ChatGBT’ye 10 Haziran 2025 Salı günü öğle saatleri itibaryla erişim sorunu yaşandı. Erişim dünya ölçeğinde gerçekleşirken, kullanıcılar ChatGPT’ye giriş yaptıklarında ya da soru sordukarında “Mesajınız iletilemedi”, “Mesaj akışında …