ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı: Beklentilerin üzerinde gerçekleşti

ABD’de İşsizlik Maaşı Başvuruları Yükseldi

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvuru verilerini açıkladı. Bu verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 18 bin kişi artarak 241 bine yükseldi.

Önceki haftanın işsizlik maaşı başvuru sayısı verisi ise 222 binden 223 bine revize edildi. Ayrıca, 9 haftanın en yüksek seviyesine ulaşan işsizlik maaşı başvuru sayısının piyasa beklentisi 224 bindi.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuru sayısı 5 bin 500 kişi artarak 226 bine yükseldi. Devam eden işsizlik maaşı başvuru sayısı ise 19 Nisan ile biten haftada 83 bin artarak 1 milyon 916 bine çıktı ve Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Related Posts

Trump’tan Katar’daki Simaisma projesine dudak uçuklatan yatırım

ABD Başkanı Donald Trump’ın şirketi Trump Organization, Katar’ın başkenti Doha’nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyinde yer alacak Simaisma adlı projeye 3 milyar dolar değerinde yatırım yapacak.

ASELSAN’ın ilk çeyrek cirosu 22.8 milyar lira oldu

ASELSAN’ın cirosu yılın ilk çeyreğinde 2024’ün aynı dönemine göre yüzde 9 artarak 22.8 milyar liraya yükseldi.

EBRD’den Antalya Havalimanı’na 315 milyon avroluk finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Fraport TAV Antalya Yatırım, Yapım ve İşletme AŞ’ye (FTA), Antalya Havalimanı için 315 milyon avro finansman sağlayacağını duyurdu.

Yeni sezonu ‘Teoman’ ile başlattı

D’S damat, “Güzel bir gün smokin için” mottosu ile hayata geçen yeni sezon kampanyasında Türk rock müziğinin ikonik ismi Teoman ile bir araya geliyor.

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

Trump yönetimi esneklik gösterdi: ABD otomobil tarifelerinde değişiklik!

ABD, otomobil tarifelerinin etkisini hafifletmek için yeni bir adım attı. Trump yönetimi, yabancı yapımı araçlar ve otomobil parçalarına yönelik vergileri yumuşatmayı planlıyor. Bu değişiklikler, otomobil üreticilerine geçmişte ödedikleri vergiler için geri ödeme alabilme imkanı tanıyacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir