İsrail’in yarattığı “cehennem”: Açlık savaşında son nokta

Gazze’de Gıda Krizi Derinleşiyor

Gazze’deki Filistinliler ve uluslararası yardım kuruluşları, temel gıda maddelerinin fiyatlarının artması, tıbbi malzeme stoklarının azalması ve yardım dağıtımındaki kesintilerin Gazze’de yeni bir felaket durumuna yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Dünya Gıda Programı ve UNRWA gibi insani yardım kuruluşları, Gazze’de 2 milyondan fazla Filistinliye gıda ve hizmet sağlamaktadır. Ancak, stoklardaki son un ve diğer gıda maddeleri tükenmek üzere, bu da toplum mutfaklarına yemek hizmeti verenlerin durumunu daha da zorlaştırmaktadır.

Yardım gruplarının depoları, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sırasında dolmuş, ancak şimdi boşalmış durumda. Gazete haberine göre Birleşmiş Milletler’den bir yetkili, bu durumu “çok endişe verici” olarak nitelendirerek, insanların dayanıklılığının azaldığını belirtti.

İsrail’in Girişleri Engellediği Kriz

Yaklaşık iki ay önce ateşkes sona erdikten kısa bir süre sonra İsrail, Gazze’ye gıda, yakıt, ilaç ve diğer maddelerin girişini durdurdu. Bu durum, yüz binlerce kişinin ekmek ihtiyacını karşılayan fırınların kapanmasına neden oldu. Ayrıca sadece mercimek, makarna veya pirinç sunan toplum mutfaklarının da porsiyonları azaltıldı.

Gazze’deki Refah Yardım Mutfağı’ndan Hani Abu Qasim, “Bu mutfak kapanırsa, buna bağımlı olan insanlar açlıkla karşı karşıya kalacak” şeklinde endişelerini dile getirdi.

Fiyatlar Yükseliyor, Pazarlar Boşalıyor

Gazze’deki pazarlar neredeyse bomboş ve satılan ürünlerin fiyatları artık çok yüksek seviyelerde. Ateşkesin ardından domatesin fiyatı 4 kat artarak 8 dolara, şekerin fiyatı 7 katına, unun fiyatı ise 10 ila 15 katına çıktı. Et ve süt gibi ürünlere ulaşmak ise neredeyse imkansız hale geldi.

Related Posts

Trump, eşi Melania’nın takma adını ifşa etti: Bu korkunç değil mi?

Trump, eşi Melania’ya evde kullandığı takma adı istemeden ifşa etti. Ona bu isimle seslenmesinin nedenini ise, “Bana başkan olduğumu hatırlatıyor” diyerek açıkladı.

İsrail ‘operasyonel kazalarda’ 72 askerin öldüğünü duyurdu

Soykırım İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde kara saldırılarının başlatıldığı 27 Ekim 2023’ten bu yana 31’i “dost ateşi”yle olmak üzere “operasyonel kazalarda” toplam 72 askerin öldüğünü açıkladı.

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Husilerden İsrail’e füze saldırısı: Hava savunma sistemleri devreye girdi

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan bir füzenin ve ülkenin farklı bölgelerinde uyarı sirenlerinin çalmasına neden olduğunu bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, füzenin hava kuvvetleri tarafından engellendiği kaydedildi.