Yayla yollarında karla mücadele sürüyor

Akılbaba ve Ağaçbaşı Yaylalarında Karla Mücadele Aralıksız Sürüyor

Giresun’un Güce ilçesine bağlı Akılbaba ve Ağaçbaşı yaylalarında, bir metreyi aşan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler, ulaşımın kesintisiz olması için büyük çaba gösteriyor.

Giresun İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “Bu yıl bölgede kar yağışının oldukça yoğun geçtiği ve hala etkilerinin devam ettiği belirtildi. Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışının devam ettiği ifade edildi. Yaklaşan haftalarda yaylacıların küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara göç etmeye başlayacağı dile getirilerek, yaylacıların mağduriyet yaşamaması için oba yollarının ulaşılabilir olması için çalışmaların sürdüğü açıklandı. Bu kapsamda Akılbaba ve Ağaçbaşı yaylalarında kar temizleme çalışmalarının devam ettiği ve ekiplerin bir metreyi aşan karla mücadele ettikleri belirtildi. Ekiplerin, kısa süre içinde tüm yaylalara ulaşılabilir hale getirileceği vurgulandı.

Related Posts

Son Dakika… İBB’ye yönelik operasyonda ikinci dalga: Gözaltı sayısı 52’ye yükseldi

Son dakika haberi… İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonda bir kişi daha gözaltına alındı ve toplam gözaltı sayısı 52’ye yükseldi. Adliyeye sevklerin yarın yapılacağı bildirildi.

İsrail’in yarattığı “cehennem”: Açlık savaşında son nokta

İsrail’in yardım girişlerini engellemedeki ısrarı nedeniyle Gazze’de açlık savaşı son noktaya ulaştı. Yardım gruplarının depoları boşaldı. Ateşkesin sona ermesinden bu yana un ve şeker fiyatları katlandı.

Samsun’da heyelan: Anne kurtarıldı, 2’si çocuk 3 kişi hastanede

Samsun’da meydana gelen heyelanda bir akaryakıt istasyonunun üzerine kaya düştü. İstasyonun araç yıkama bölümünde bulunan bir aile göçük altında kaldı. Anne göçük altından yaralı olarak kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı, baba ve iki çocuğunun da hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Heyelan kameralarda

Artvin-Şavşat karayolunda heyelan meydana geldi. Heyelan anında geçen araç kameralara yansıdı.

Macellan’ı yenen kahraman: Kanada’da katliama dönüşen Lapu-Lapu Günü nedir?

Kanada’nın Vancouver şehrinde, binlerce Filipinli Lapu-Lapu Günü’nü kutlarken, bir araç kalabalığın arasına dalarak 9 kişiyi öldürdü. Peki Lapu-Lapu günü nedir? Neden kutlanıyor?

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, Adalet Bakanlığı Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (2025-HMGS) yapıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir