Beyaz Saray’dan Çin’e gözdağı: Misillemeye devam ederse kendisi için iyi olmaz

Trump, Çin ile Ticaret Anlaşmasına İyimser Bakıyor

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Donald Trump’ın Çin ile tırmanan ve piyasaları etkileyen ticaret savaşı konusunda iyimser olduğunu açıkladı. Leavitt, Çin’e karşı sert bir tavır alarak, “Çin misilleme yoluna giderse sonu iyi olmaz” dedi.

İran ile yaşanan nükleer gerilim hakkında da konuşan Leavitt, “Başkan Trump, İran’ın nükleer silah elde etmemesi gerektiğini çok açık bir şekilde ifade etti” diye konuştu.

Leavitt, Trump’ın İran’ın nükleer silah sahibi olmasını engellemeyi amaçladığını vurgulayarak, diplomatik çabaların başarısız olması durumunda “tüm seçeneklerin masada” olduğunu belirtti. “İranlılar ve ulusal güvenlik ekibi, Trump’ın taleplerini kabul etmelidir. Aksi halde bedeli ağır olacaktır. Başkan, bu konuda çok kararlı ve güçlü hislere sahiptir” dedi.

Trump’ın Türkiye Ziyareti

Trump’ın Orta Doğu turu sırasında Türkiye’yi ziyaret edip etmeyeceği sorusuna Leavitt, “Başkan’ın Suudi Arabistan ziyareti kesinleşti, diğer ülkeler de olabilir. Detaylar üzerinde çalışıyoruz ve seyahat içeriğini en kısa sürede paylaşacağız” şeklinde yanıtladı.

Related Posts

Avustralya ve Çin’den ticaret akışları açıklaması

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, bölgesel güvenlik gerginlikleri ve ekonomik bağların görüşmelere yön vermesi muhtemel üç Çin şehrine yapacağı altı günlük ziyaret için cumartesi günü Şanghay’a gitti.

Yüksekova’da şap hastalığına karşı tedbirler sürüyor: Beyaz ete rağbet arttı

Geçtiğimiz aylarda Derecik ilçesinde başlayan şap hastalığı, kısa sürede Hakkari ve diğer ilçelerini de etkisi altına alarak bölgede alarm verilmesine yol açtı. Bunun üzerine Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda tüm bölgede kapsamlı …

Türkiye’ye 4 milyar 727 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldi

Türkiye’ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi, yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolar oldu.

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

TOBB, Suriye’de: Başkan Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile görüştü

2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

Her ay düzenli olarak yatırılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri için gözler yeniden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa döndü. Peki, 2025 Temmuz ayı SED ödemeleri yattı mı? SED ne zaman yatacak? SED ödemesi zamlandı mı?

TBYD Başkanı açıkladı: Tuborg grubuna zam geldi!

ÖTV artışının ardından alkol fiyatlarında yeni zamlar uygulanmaya başlandı. İki büyük alkol grubuna gelen zamlar raflara yansıdı. Fiyat listeleri güncellenirken tüketiciler yeni etiketlerle karşılaştı.