CHP listesinden 2 grup çıkabilir

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; SP lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Saadet Partisi kaynakları, görüşmelerin şimdilik Gelecek ve Saadet arasında yoğunlaştığını kaydetti. DEVA ve Demokrat Parti’nin ise ortak grup fikrine henüz sıcak bakmadığı söyleniyor.

DEVA Partisi’nin kendi başına grup kurmak istediği ileri sürülüyor. Bunun için DEVA’nın 5 milletvekili daha olması gerekiyor. DEVA Partili yöneticilerin “CHP bize son bir destek daha atıp 5 vekil verirse biz kendi başımıza da kurarız” yorumları yapıldığı iddia edildi.

‘GÜNDEMİMİZDE YOK’

İddiaya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, “Bunlar Meclis açıldıktan sonra konuşulacak konular. Gündemimizde olmayan konular. Yani ‘Bize şu kadar vekil verin de tamamlayalım’ diye bir şey olabilir mi? Böyle bir şeyi doğru bulmayız. Kılıçdaroğlu’nun kazanmasına odaklandık. Genel başkanımız da cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bu bugünün konusu değil” dedi.

CHP kurmayları da “DEVA’dan kendilerine bir talep gelmediğini ve partinin daha fazla milletvekili vermesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını” aktardı.

Öte yandan 4 partinin seçim sonrası oluşan tabloda değerlendirdiği ortak grup kurma ihtimalinin de ittifak içi ittifak görüşmelerinde olduğu gibi olabileceği söyleniyor. Gelecek ve Saadet partileri 20 milletvekiliyle bir grup kurabiliyor.

Related Posts

Sigara üretiminde zorunlu oldu: Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye’de sigara filtresi üretilecek tesis yerleri ile ilgili değişiklik yapıldı. Buna göre, üretim için kullanılacak olan tesis yeri organize sanayi bölgesi ya da sanayi alanında, en az 1000 metrekarelik kapalı alana sahip bir bina olacak şekilde olacak.

Trump’ın temsilcisi Kellogg ve Belarus lideri Lukaşenko’dan Ukrayna görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksadr Lukaşenko ile görüştü. Kellogg, görüşmede Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta “tam ve koşulsuz” ateşkesi ele aldıklarını belirtti.

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Özel’den İzmir soruşturmasına ilişkin açıklama: Hiçbir kardeşimi satmadım, Tunç kardeşimi de satmam

Husilerden İsrail’e füze saldırısı: Hava savunma sistemleri devreye girdi

İsrail ordusu, Yemen’den fırlatılan bir füzenin ve ülkenin farklı bölgelerinde uyarı sirenlerinin çalmasına neden olduğunu bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, füzenin hava kuvvetleri tarafından engellendiği kaydedildi.

Trump duyurdu: İsrail 60 günlük ateşkes önerisini kabul etti

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in 60 günlük geçici ateşkes önerisini kabul ettiğini ve Katar ile Mısır’ın Hamas’a nihai teklifi ileteceğini açıkladı. Trump, “Savaşı sona erdirmek için tüm taraflarla çalışacağız” dedi.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.