Anaokulu ve kreşlerde gürültü tehlikesi: Duyma kaybı olabilir

Çocukların ses frekanslarının yetişkinlere kıyasla daha yüksek olduğunu aktaran Dr. Öğr. Üyesi Mesut Çevik, belirli bir sayıda çocuğun bir araya gelmesiyle oluşan gürültü seviyesinin 85 dB’yi fazlasıyla aştığını belirtti.

Çevik, “Bu durum hem çocukların hem de öğretmenlerin işitme sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Çocuklar en fazla sekiz kişilik gruplara ayrılarak gürültü seviyesi kontrol altına alınmaktadır. Almanya ve Hollanda’da bu sorunun farkına varılarak önlemler alınıyor” diye konuştu.

Çevik, “Millî Eğitim Bakanlığı, kulak burun boğaz uzmanları, eğitim sendikaları ve elektrik-elektronik mühendisleri bu konuda henüz bir farkındalık oluşturmadı. Eğitim camiasından emekli olan birçok öğretmende yaşanan duyma kayıplarının nedenlerinden birinin de bu yüksek gürültü seviyeleri olabileceğini belirtti. Milyonlarca çocuğun ve eğitim emekçisinin sağlığını tehdit eden bu sorunun gündeme getirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Buğday unu değil yerine bunu kullanın! Hem kemikleriniz hem de bağırsaklarınız şahlanacak

Glutensiz olmasıyla kemikleri güçlendiriyor, bağırsak sağlığını destekliyor. Buğday unu yerine geçecek bu besin, mutfağınızın vazgeçilmezi olacak…

Bacaklar kalınlaşıyor, kilo verince geçmiyor: Nedeni lipödem olabilir!

Sıklıkla kadınlarda görülen lipödemin kilo vermeyle de düzelmediğini söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Kaan Memiş, “Özel bir tetkikle değil daha çok hasta hikayesi ve klinik gözlemle teşhis edilebilen lipödem, çoğu kişi tarafından obeziteyle karıştırılabiliyor” dedi.

Hormon tedavisine 21 yaş sınırı geldi: Gençlerde telafisi mümkün olmayan hasarların önüne geçecek düzenleme

Bilim Komisyonu tavsiye etti, Bakanlık uygulamaya koydu… Sağlık Bakanlığı, Bilim Komisyonu’nun tavsiye kararıyla önemli bir düzenlemeye imza attı. Cinsiyet hoşnutsuzluğu (disforisi) yaşayan bireylerde kullanılan ergenlik baskılayıcı ilaçlar ve hormon tedavileri artık 21 yaş altındaki kişilere uygulanamayacak.

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Kırımlı: ‘Et tüketin önerisi yapamıyoruz’

Dr. Emrah Kırımlı, ekonomik krizle birlikte özellikle çocukların yeterli protein tüketemediğine dikkat çekti.

Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Nezleyle karıştırılıyor…

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Hüseyin Yıldız, alerjilerin mevsim geçişlerinde özellikle okul çağındaki çocuklarda sık görüldüğünü belirterek ailelere önemli uyarılarda bulundu.