

Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilenkaynak olarak ekleyin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ile Kastamonu, Ardahan ve Kars çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
HAFTA SONU YAĞMUR GELİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Türkiye genelinde hafta sonu yağış beklendiğini ve sıcaklıkların cumartesi pazar günlerinde düşeceğini ifade etti. Meteoroloji Uzmanı Yıldırım, özellikle doğu ve batı Karadeniz Bölgesi’nde yağış beklendiğini kaydederek sonraki günlerde sıcaklıkların eski haline döneceğini söyledi. Ayrıca Yıldırım, sıcaklığın en yüksek olduğu 12.00-16.00 saatleri arasında çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmamasını tavsiye etti.
“Sıcaklıkların hafta sonu itibariyle 24 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz”
Meteoroloji Uzmanı Serdar Yıldırım, yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre yaşanacak sıcaklık değişimlerine değinerek, “Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının perşembe günü itibariyle kuzey batı kesimlerden başlayarak mevsim normallerinin altına düşmesini bekliyoruz. Hafta sonu cumartesi günü yurdun büyük bir bölümünde özellikle Kuzey ve Batı kesimlerde 8-10 dereceye varan sıcaklıklarda azalmalar meydana gelecek. Pazar günü itibariyle batı kesimlerinden başlayarak tekrar mevsim normallerinin üstüne çıkmasını bekliyoruz. Şu an iç ve batı kesimlerde, güney kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde. Antalya’da özellikle yarın, salı ve çarşamba günü 40-41 derecelere varan sıcaklıklar bekliyoruz. İstanbul’da 32-34 derece, İzmir’de 36-38 derece, Başkent Ankara’da 34 derece gibi sıcaklıklar hafta sonu itibariyle 24 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.
“Perşembe günü itibariyle bize serin ve yağışlı havanın gelmesini bekliyoruz”
Sıcaklığın bu seviyelerde devam etmesini beklediklerini aktaran Yıldırım, “Yaz dönemi olduğu için illaki 40 derecelere varan sıcaklıklar olacaktır önümüzdeki günlerde. Şu an için Balkanlar üzerinde sıcak ve yağışlı bir hava var. Perşembe günü itibariyle bize serin ve yağışlı havanın gelmesini bekliyoruz. Şu an sıcaklık beklentimiz yüksek seviyelerde değil” dedi.

Yurt geneli yağışlar
Salı günü itibariyle yurdun kuzey doğu kesimlerinde yağışlar beklendiğini söyleyen Yıldırım, “Orta ve doğu Karadeniz’in yüksek kesimleriyle Ardahan ve Kars çevrelerinde yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı iklimde olması bekleniliyor. Çarşamba günü de aynı şekilde yurdun kuzey doğusu ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yağış bekleniyor. Özellikle Edirne ve Kırklareli’nde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Burada yaşayan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Perşembe günü itibariyle yurdun kuzey batısı, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi’nde yağışlar bekliyoruz. Yağışlar da kısa süreli yerel kuvvetli olabilir. Güncel meteorolojik tahminleri ‘mgm.gov.tr’den takip edebiliriz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Yıldırım, 35 derecenin üstünde olan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşların en yüksek sıcaklığın olduğu 12.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkmaması, özellikle çocuk, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğine dikkati çekti.
YARIN (21 TEMMUZ) HAVA NASIL OLACAK?
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
BURSA 21°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
ÇANAKKALE 24°C, 37°C
Az bulutlu
İSTANBUL 21°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu
KIRKLARELİ 21°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DENİZLİ 25°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
İZMİR 24°C, 38°C
Az bulutlu ve açık
MANİSA 23°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
MUĞLA 22°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 26°C, 36°C
Az bulutlu ve açık
ANTALYA 28°C, 38°C
Az bulutlu ve açık
BURDUR 21°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu
HATAY 25°C, 33°C
Az bulutlu ve açık
İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 19°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR 17°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu
KONYA 22°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
YOZGAT 16°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, Kastamonu’nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 15°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu
DÜZCE 18°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu
KASTAMONU 13°C, 32°C
Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ZONGULDAK 18°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, kıyı illerinin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA 18°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
RİZE 21°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SAMSUN 21°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON 22°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, bölgenin kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 13°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu
KARS 11°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA 19°C, 37°C
Az bulutlu
VAN 16°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 24°C, 41°C
Az bulutlu ve açık
MARDİN 26°C, 38°C
Az bulutlu ve açık
SİİRT 24°C, 39°C
Az bulutlu ve açık
ŞANLIURFA 28°C, 42°C
Az bulutlu ve açık

