Mesajında, hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara akın eden milletin, çıplak elleriyle tank, uçak, bomba ve kurşunların karşısına dikilerek darbe girişimini kısa sürede akamete uğrattığını dile getirdi.
Özdemir, 15 Temmuz gecesinde 253 vatandaşın şehit, 2 bin 685 vatandaşın ise gazi olduğunu belirterek, “Bu toprakları bize vatan yapan bütün şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, vatanına, bayrağına ve iradesine sahip çıkan aziz milletimize bir kere daha tebrik ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı.
Karanlık gecenin yaşandığı 15 Temmuz’un, darbeye teşebbüs edenler açısından alçaklık ve ihanetin tarihi, Türk milleti için ise eşsiz bir direnişin sembolü olduğunu vurgulayan Özdemir, “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ‘İrade Bizim, Zafer Bizim’ diyerek hain girişimi bertaraf eden milletimiz için şanlı bir kıyamın, müstesna bir direnişin ve unutulmayacak bir destanın tarihidir.” diye konuştu.
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
kaynak olarak ekleyin
O gece ortaya konulan mücadelenin, Çanakkale ruhunu yeniden dirilttiğini dile getiren Özdemir, kahramanların canlarını vererek vatanı yaşattığını kaydetti.
Abdullah Özdemir, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişiminin engellenmesi anlamına gelmediğini, aynı zamanda milletin bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkmasının sembolü olduğunu söyledi.
Darbe girişiminin yaşandığı gecenin hiçbir zaman unutulmayacağını belirten Özdemir, “15 Temmuz, sinsilik ve yalana karşı mertliğin ve samimiyetin zaferidir. Vesayete karşı özgürlüğün, ihanete karşı sadakatin zaferidir. Liderine inanan bir millet ve milletine inanan bir liderin büyük zaferidir.” dedi.
“15 TEMMUZ’U UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ”
Özdemir, Türkiye’yi farklı senaryolarla yeniden vesayet dönemlerinin karanlığına döndürmek isteyen çevrelerin bulunduğunu ve bu girişimlere karşı milletin ve teşkilatların aynı kararlılıkla durmaya devam edeceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye için çalışmayı sürdüreceklerini aktaran Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün de başka senaryolarla Türkiye’yi yeniden vesayet dönemlerinin karanlığına döndürmek için hummalı bir faaliyet içinde olanlar var. Hala aynı kafada, hala aynı yerde duruyorlar. Onlara diyoruz ki biz de buradayız. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan dediğimiz Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte buradayız. Çünkü daha yapılacak çok işimiz, gerçekleştirecek çok hayalimiz var. 15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacağız.”

