Lübnan-İsrail Ateşkesi Uzatıldı

ABD Hükümeti, Lübnan-İsrail Ateşkes Anlaşmasının Süresini Uzattı

ABD hükümeti, Lübnan ve İsrail arasında varılan ateşkes anlaşmasının süresinin 18 Şubat 2025’e kadar uzatıldığını duyurdu.

27 Kasım’da yürürlüğe giren ve İsrail ordusunun 60 gün içinde Lübnan’ın güneyinden çekilmesini sağlayan anlaşmanın süresi dolarken, ABD hükümetinden önemli bir açıklama geldi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, anlaşmanın süresinin uzatıldığı belirtildi ve “ABD tarafından denetlenen Lübnan ve İsrail arasındaki anlaşma 18 Şubat 2025’e kadar yürürlükte kalacak” denildi. Açıklamada ayrıca, “Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iadesi için müzakerelere başlayacak” ifadesine yer verildi. İsrail ordusu ise 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’ın güneyinden çekilme sürecinin 60 günden fazla sürdüğünü savunarak, çekilmenin 26 Ocak’a kadar tamamlanamayacağını duyurmuştu. – WASHINGTON

Related Posts

Kaçan kurbanlığı dronlarla aradılar

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Kurban Yakalama Timi, son 2 günde sahiplerinin elinden kaçan ya da bağlandıkları yerde yanına kimseyi yaklaştırmayan 45 kurbanlığı, uyuşturucu iğneyle sakinleştirdi. Erzurumlu Doğan Polat, arife günü evinin bahçesinden kaçan kurbanı ise kırsalda dronlarla aradı ama bulamadı. Bayramın ilk gününde hastanelerin acil servisleri, kendilerini yaralayan vatandaşlarla dolup, taştı.

Yatağan’da kaybolan küçük Eylül Muğla’yı ayağa kaldırdı. bayramda çifte sevinç yaşadılar

Muğla’nın Yatağan ilçesinde evinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Eylül Kapla Muğla ilini ayağa kaldırdı, minik Eylül bulunması ile büyük sevinç yaşandı.

İzmir Valiliğinden kurban bağışı kampanyası iddialarına açıklama

İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesinin kurban bağışı kampanyasına izin verilmediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Özgür Özel, bayram mesajında ekonomiyi eleştirdi

CHP lideri Özgür Özel, paylaştığı Kurban Bayramı mesajında hükümete ekonomi üzerinden sert sözlerle yüklendi. Adaletin olmadığı yerde bayram neşesinin olmayacağını da vurgulayan Özel, “Milleti bu karabasandan uyandırmaya çok yakınız” dedi. Özel, hiçbir siyasi parti ile bayramlaşmayacaklarını da yineledi.

İran’dan ABD’ye BMGK vetosu tepkisi

İran, Gazze’deki insani krizi hafifletmeyi hedefleyen ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) sunulan ateşkes karar tasarısının, ABD tarafından veto edilmesini sert bir dille kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, Washington’un tutumunu “ahlaki çöküş” ve “katliam ortaklığı” olarak nitelendirdi.

Kurban Bayramı öncesi trafik denetimleri artırıldı

Antalya’da Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı tarafından trafik denetimleri sıklaştırıldı. Kentin girişinde sürücülere emniyet kemeri, alkol ve hız limiti kontrolleri yapıldı. Havadan da cayrokopter destekli denetim gerçekleştirildi.