Banka Soygununda Hırsızlar Moğollar gibi Yağmaladı!
Almanya’da 5 günlük Noel tatilini fırsat bilen hırsızlar, adeta bir aksiyon filmi sahnesini aratmayan bir banka soygunu gerçekleştirdi. Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Gelsenkirchen kentinde bulunan Sparkasse bankasından çalınan para ve kıymetli eşyaların tutarının ilk başta tahmin edilenden çok daha yüksek olduğu belirlendi; 100 milyon eurodan fazla olduğu ortaya çıktı.
Hırsızlar, Müşteri Kasalarını Matkapla Açarak Yağmaladı
Alman basınında yer alan haberlere göre, hırsızlar bankada bulunan 2 bin 500 müşteriye ait 3 bin 250 kasayı özel matkaplar kullanarak açtı. Beklenenden fazla miktarda para, altın, mücevher, özel ziynet eşyaları ve hisse senetleri çaldıkları belirtildi. Soygunun en çok mağdur olanları arasında Türk göçmenlerin olduğu ifade edildi.
Banka soygununu gerçekleştiren hırsızların kimliklerine ilişkin henüz net bilgiler olmasa da, Türk müşterilerin ciddi anlamda etkilendiği ve özellikle kişisel kasalarından değerli eşyalarının çalındığı belirtildi. Mağdur Türkler arasında oluşturulan bir Whatsapp grubunda bin kişiden fazla üyenin olduğu bildirildi.
Polis Özel Bir Birim Kurdu
Gelsenkirchen polisi, soyguna ilişkin soruşturmayı hızlandırmak amacıyla özel bir birim oluşturdu. “Özel Görev Gücü” adı verilen bu ekip, banka soygunları ve hırsızlık vakalarında uzmanlaşmış polislerden oluşuyor. Olayın detaylarını incelemeye alan ekip, güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek ve tanık ifadelerini değerlendirerek faillerin peşine düştü.
Polis sözcüsü, yapılan ilk incelemelerde soygunun planlı ve detaylı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Hırsızların duvarları delmek için kullanılan özel matkabı olay yerinde bırakmadıkları ve izlerini gizlemek için detaylı bir plan yapıldığını ifade etti. Şu ana kadar hiçbir şüphelinin yakalanamadığına dikkat çekildi.
Soygun, Noel Tatilinden Faydalanılarak Gerçekleştirildi
Gelsenkirchen Polisi, hırsızların Noel tatilinin sakin ve sessiz günlerini fırsat bildiğini ve bankaya girmek için bir otopark tünelini kullandığını belirtti. Profesyonel oldukları düşünülen hırsızların, bankanın kasanına ulaşabilmek için zorlayıcı bir fiziksel çaba sarfettiklerine dikkat çekildi.
Soygunun gerçekleştiği tarihte Almanya’da resmi dairelerin ve bankaların kapalı olması, hırsızların işlerini rahatça yapabilmelerine olanak sağlamıştı. Polisin, hırsızlık vakasını detaylı bir şekilde inceleyerek failleri bulma çabası sürerken, soygunla ilgili daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor.
- Almanya’da Noel tatilini fırsat bilen hırsızlarca banka soygunu gerçekleştirildi
- Hırsızlar, özel matkaplar kullanarak müşteri kasalarını açarak değerli eşyaları çaldılar
- Soygunun 30 milyon eurodan fazla tutara ulaştığı belirlendi
- Polis, soygunu gerçekleştiren profesyonel hırsızların peşinde
- Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor