Yatırımlarını Mısır’a taşıyan iş insanlarına kritik uyarı! İki büyük tehlike var

Tekstil Sektöründe Mısır Yatırımları Artıyor

Tekstil sektörünün gözde ülkesi haline gelen Mısır, maliyetlerini düşürmek isteyen tekstilcilerin yeni adresi olmaya devam ediyor.

Artar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Artar, son dönemde bazı şirketlerin yatırımlarını Mısır’a taşımasıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Artar, sektörde yaşanan maliyet artışları nedeniyle birçok firmanın Mısır’a yönelmeye başladığını belirterek, bu durumun beraberinde önemli riskleri de getirdiğini vurguladı.

Mücahit Artar, “Mısır ve benzeri pazarlar düşük maliyet avantajı sunabilir; ancak orada yüksek kaliteyi, ince işçiliği ve inovasyonu bulmak mümkün olmayabilir. Bizim için sadece kâr marjını artırmak değil, yüksek kalite, katma değer ve istikrarı korumak da önemlidir” ifadelerini kullandı.

“Rakibinizi Kendiniz Yetiştirirsiniz”

Mücahit Artar, yurt dışına açılmanın ekonomik değil, aynı zamanda stratejik açıdan da dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bilgi birikimi ve tecrübenin başka ülkelere aktarılmasının rekabeti büyütebileceğini belirtti.

Artar, “Başka bir ülkeye gidip onlara tüm bilgi birikiminizi ve tecrübenizi aktardığınızda, aslında yarın size rakip olacak bir yapıyı kendi ellerinizle oluşturmuş oluyorsunuz. Sadece maliyetleri düşürmek için, bize ileride rakip olabilecek bir yapıyı eğitmek bizim vizyonumuzla örtüşmüyor” dedi.

“Köklerimizi Bırakıp Gitmek Bizim İçin Uygun Değil”

Türkiye’de üretime devam edeceklerini belirten Artar, kısa vadeli maliyet baskısı nedeniyle köklü yatırımların taşınmasının doğru bir strateji olmadığını savundu.

“En ufak bir zorlukta köklerimizi bırakıp gitmek bize uygun değil. Türkiye’de kalıp doğru, istikrarlı bir yapı kurmaya devam ediyoruz” diyerek açıklamasını noktaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir