“Servant” tartışması büyüyor: Shyamalan’dan kopyalama iddiasına yanıt

M. Night Shyamalan, Servant Dizisi ve Telif Hakkı Tartışması

M. Night Shyamalan, Servant dizisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, meslektaşı Francesca Gregorini’nin The Sixth Sense filminden alıntı yapmış olabileceğini ima etti.

Shyamalan, Servant dizisinin 2013 yapımı bağımsız film olan “The Truth About Emanuel” ile ilişkisinin olmadığını belirtti. Yönetmen, yaşanan telif hakkı anlaşmazlığının tamamen yanlış anlamadan kaynaklandığını ifade etti.

Beyazperde’de yer alan habere göre; Shyamalan, “Bu suçlama, yaptığım her şeyin tam zıddı ve temsil etmeye çalıştığım her şeyin karşıtı” şeklinde konuştu ve ‘kopyalama’ suçlamasına “Kesinlikle hayır” yanıtını verdi.

“Filmimi alıp yeniden yapmışlar”

Gregorini, Apple TV+ dizisi Servant’ın yayımlanmasından kısa bir süre sonra projenin kendi filminden önemli unsurlar içerdiğini iddia etmiş ve Apple, Shyamalan ve diğer yapımcıları dava etmişti. Dava, Kaliforniya’da federal mahkemede geçtiğimiz hafta başladı.

23 Ocak Perşembe günü verdiği ifadede, Gregorini’nin dizinin fragmanını gördüğünde şoke olduğunu ve “Gördüğüme inanamadım. Aslında filmimi alıp, yeniden yapmışlar gibi görünüyordu” ifadelerini kullandığını belirtti.

“Herkes bu çekimleri yapabilir”

Shyamalan, Servant dizisini yapımcılığını üstlendiğini ve ilk bölümü yönettiğini belirterek, “Gregorini’nin filmine bu ayın başlarına kadar hiç göz atmadım. Filmi izlediğimde ‘içindeki her şeyin başka filmlerden alındığını’ keşfettim. The Truth About Emanuel’deki bazı çekimleri kendi filmim The Sixth Sense’deki çekimlerle karşılaştırarak gösterdiler. Gregorini’yi hırsızlıkla suçlamıyorum, tüm sinemacılar ortak bir dil kullanır. Bu çekimler benim malım değil. Herkes bu çekimleri yapabilir. Hepimiz, Hitchcock ve Kubrick’ten önceki ve sonrasındaki bir öğrenme sırasının parçasıyız. Onlar bunu icat etmedi, onlar da öncekilerden öğrendi ve bu döngü devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şans ve ruh burcunuzu biliyor musunuz? | ‘Kısmet ve Niyet’in yazarı Hakan Kırkoğlu anlatıyor

Related Posts

Son 2 yılın en düşük YKS başvurusu…Başvuranların sayısı neden azaldı?

Bu yıl 21-22 Haziran’da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 2 milyon 560 bin 640 aday başvurdu. Son 2 yılda YKS’ye başvuran aday sayısı ise 3 milyonun üzerindeydi. YÖK geçmiş iki yıldaki yüksek başvuru rakamının, 6 Şubat depremi sonrası ücretsiz katılım hakkı sunulması ve 4+4+4 uygulamasının ilk mezunlarını vermiş olmasından kaynaklandığını açıkladı.

AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN? 2025 Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıt ve başvuru tarihleri

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavı için öğrencilerin araştırmaları sürüyor.. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden yapılan açıklamayla Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2024-2025 öğretim yılı yaz okulu kayıtları 30 Haziran 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Ağustos ayında gerçekleşecek AÖF yaz okulu sınavları 2025 için araştırmalar hız kazandı. Sınavda her ders için 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecek. Peki, AÖF yaz okulu sınavı ne zaman? AÖF yaz okulu sınavı kaç dakika sürüyor? İşte detaylar…

Bugün Resmi Gazete’de 30 Mayıs 2025 | Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? 7548 Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı!

30 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32915 sayılı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, 7548 Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlandı. Ayrıca kamu çalışanlarına ilave tediye ödeme tarihleri de Resmi Gazete’de yer aldı. Buna göre ilk ödeme 2 Haziran’da, ikinci ödeme ise 17 Aralık’ta yapılacak. Peki, Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 30 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

İBB Başkanvekili Nuri Aslan kimdir, hangi görevlerde bulundu, nereli? Nuri Aslan hakkında soruşturma başlatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan, Ekrem İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasının ardından adı haberlerde geçen isimlerden birisi oldu. Nuri Aslan kimdir? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Aslan, uzun yıllardır yerel yönetimlerde ve sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlendi. Ancak, son dönemde adliyede güvenlik görevlileriyle yaşadığı tartışma nedeniyle hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Peki, İBB Başkanvekili Nuri Aslan kimdir, hangi görevlerde bulundu, aslen nereli?

İlhan Şeşen’in yıllar önce verdiği röportaj gündem oldu: Hayalini açıklamış

İlhan Şeşen’in yıllar önce verdiği röportaj gündem oldu: Hayalini açıklamış

iOS 19 ne zaman çıkacak, hangi modellere gelecek? İşte iOS 19 güncellemesi alacak modeller!

Apple’ın merakla beklenen yeni işletim sistemi iOS 19, yenilikçi özellikleri ve göz alıcı tasarımıyla iPhone kullanıcılarını heyecanlandırıyor. WWDC 2025 etkinliğinde iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac’ler için şimdiye kadarki en büyük görsel değişiklik içeren yazılımlar tanıtılacak. WWDC 2025’te tanıtılması beklenen iOS 19’un çıkış tarihi, desteklenen iPhone modelleri ve sunduğu yenilikler merak ediliyor. Peki, iOS 19 ne zaman çıkacak, hangi modellere gelecek?