Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ermeydani

Ermeydani bölgesinden en yeni haberler

Ermeydani

Ermeydani bölgesinden en yeni haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Daltonlar Çetesi’nden Irak’a Savaş Tehdidi: İntikam Yeminleri

By Burak Kaya
12 Mayıs 2026 2 Min Read
Daltonlar Çetesi’nden Irak’a Savaş Tehdidi: İntikam Yeminleri için yorumlar kapalı

Yeni nesil suç örgütü olarak bilinen “Daltonlar” çetesi, yöneticilerinin Türkiye’ye iadesi sonrasında Irak’ı hedef alarak tehditler savurdu. 90 ayrı suçlamayla karşı karşıya kalan bu çete, İstanbul’daki Irak Konsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırının ardından sosyal medya üzerinden intikam yeminleri etti.

Yöneticilerinden “Timocan” lakaplı kişi, Gürcistan’dan Irak’a kaçtıktan sonra yakalandı. Türkiye’nin MİT ve emniyet birimlerinin ortak çalışmasıyla Şırnak sınırında ele geçirilen Timocan, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Bu durum, çete içinde büyük bir huzursuzluk yarattı.

**Konsolosluğa Silahlı Saldırı**
İade sürecinin devam ettiği 21 Mart akşamı, İstanbul’un Esentepe semtindeki Irak Konsolosluğu hedef alındı. Motosikletli iki saldırgan, Konsolosluk binasına Kalaşnikof silahlarla ateş açtı. Neyse ki saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı; saldırganlar, kaza yaparak yakalandı. Genişleyen polis operasyonları sonucunda, saldırganların Silivri’deki bir villada saklandığı ve diğer suç ortaklarının ise Şişli’deki lüks bir rezidansta konakladığı belirlendi.

**Sosyal Medyada Şok Tehditler**
Saldırıların ardından, çetenin yurtdışındaki firarileri sosyal medya üzerinden hem Irak hükümetine hem de güvenlik güçlerine tehditler savurdu. Firari üye Mustafa Aktürk, iade sürecini “hukuksuzluk” olarak nitelendirerek, “Bizi tanıyanlar çok iyi bilir; bu işin peşini bırakmayacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Öte yandan diğer firari üye Muhammed Ali Çınar, Irak hükümetini “para karşılığı adam satmakla” suçlayarak, “Bu ateşe kimse su dökemeyecek” dedi. İfadelerinde, kardeşlerinin iadesinin bedelinin ağır olacağını belirten Çınar, tehditlerini daha da sertleştirdi.

**Güvenlik Önlemleri Artırıldı**
Daltonlar çetesinin Iraklı diplomatlar ve iş insanlarına yönelik tehditleri sonrasında, güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Emniyet güçleri, dijital platformlarda propaganda yapan ve eylem talimatı veren hücrelerin çökertilmesi amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Süregelen bu tehditler ve eylemler, hem Irak hem de Türkiye’deki güvenlik birimlerini alarma geçirdi. Daltonlar çetesinin faaliyetleri yakından takip edilmeye devam ediyor.

Author

Burak Kaya

Follow Me
Other Articles
Previous

Nijerya’da Lassa Ateşi Nedeniyle Ölü Sayısı 190’a Yükseldi

Next

Samsun’da Sağlık Sektöründe Rüşvet Skandalı: 18 Kişi Gözaltında

SON YAZILAR

  • ASELSAN’dan Kritik Başarı: Yerli ve Milli Kızılötesi Dedektörler
  • İran’dan Bahreyn’deki ABD üssüne saldırı
  • Borsada işlem gören ambalaj sektörünün köklü firması iflasın eşiğinde
  • ABD-İran savaşı enerji devinin kasasını doldurdu: Kârı yüzde 70 arttı, çevrecilerden sert tepki geldi
  • 24 milyon kişinin yaşadığı dev şehir yavaş yavaş batıyor: Evler, yollar ve tarihi yapılar tehlikede
  • Artvin Belediye Başkanı Erdem’in de arasında bulunduğu 6 belediye başkanı CHP’den istifa etti
  • 500 yıl boyunca duvarın içinde gizli kalan hazine tesadüfen bulundu
  • Sosyal medya fenomeni ‘Canbequit’ hakkında soruşturma: Hesaplarına erişim engeli getirildi
  • Fatih’te kadın turisti takip eden şüpheliye gözaltı
  • Hac heyecanı başlıyor! Kayıtlar için takvim açıklandı

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.046)
  • Ekonomi (104)
  • Haber (406)
  • Sağlık (93)
  • Teknoloji (53)
Copyright 2026 — Ermeydani. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Office Lisans Satın Al